"Kutsusime seekord laagrisse rohkem naisi ning hea meel on tõdeda, et nädalavahetusel on kohale tulemas pea kõik pallurid, keda tulevikus koosseisus näha tahaks. Esmakordselt pärast välisklubisse siirdumist näeme ka Polina Gorbatsjova arengut ning kui siia liita veel Alina Molkova kogemus, siis loodetavasti saavad Eestis mängivad naised nende pealt palju õppida," alustas Tibar koosseisu analüüsimist.

Kui eelmises laagris oli kohal palju ka nooremaid pallureid ning keskenduti rohkem individuaalsetele oskustele, siis seekord on põhirõhk võistkonna töö lihvimisele. "Suur osalejate arv annab meile võimaluse töötada naiskondliku taktikaga ning kujundada välja oma mängupilt, mille juurde käib loomulikult tänapäevane agressiivne kaitse ja sealt kiirrünnakusse minek," jätkas peatreener.

Eesti naiste käsipallikoondis mängis viimati eelmise aasta mai kuus, kui võideti kahes kontrollmängus Lätit ning nüüd vaadatakse ette tuleviku, et leida võimalusi sõprusmängudeks ning ka üle pika aja ametlikes kohtumistes osalemiseks. "Hetkel töötame plaani kallal, kuidas oleks võimalik leida naistele tugevaid, kuid samas meie tasemel kohtumisi. Ainult treenimisest ei piisa ning meil on vaja ka anda naistele võimalus enda oskusi näidata rahvusvahelisel areenil," ütles 2020. aasta lõpus naiste koondise üle võtnud treener.

"Naiste vorm peaks praeguses hooaja faasis hea olema ning kui vaadata näiteks Reval-Sport/Mella viimaste mängude esitusi, siis on võib oodata väga kvaliteetset laagrit, kust saame palju infot edasiseks. Minu suurim ülesanne on selles laagris kujundada välja ühine taktika erinevates klubides mängivate naiste vahel ning valmistada meid ette tulevateks kohtumisteks," lõpetas Tibar.

Eesti naiste käsipallikoondis treeninglaagriks:

Alina Molkova (Lissaboni Benfica/Portugal), Polina Gorbatsjova (AC Life
Style Erice/Itaalia), Angelika Šalk, Anastassia Volkova, Anastassia
Bušina, Maria Mironova, Inga Bušina, Darja Belokurova (kõik
Reval-Sport/Mella), Linda Veski, Aleksandra-Jennifer Mednikova,
Eliisabet Põldver, Janeli Laasik, Kim-Ly Hoang (kõik Aruküla/Mistra),
Merili Heinla, Karina Adissova (mõlemad HC Kehra), Teele Utsal, Kerli
Jõks, Laura Kärner, Simona Koppel, Johanna Kalgan, Marjette-Maie Müntser
(kõik HC Tabasalu/Audentes), Angelina Samoylova, Valeria Pavlenko
(mõlemad Reval-Sport/Kopli).

Peatreener: Taavi Tibar, treenerid: Merit Moro ja Ella Kungurtseva,
mänedžer: Sten Toomla, füsioterapeut: Triin Kont