Otsus puudutab kõiki sportlasi, nende abipersonali ja ametnikke ning jõustub koheselt. Sarja võistluste hulka kuuluvad ka maailmameistrivõistlused - nii suvel Oregonis toimuv MM kui ka sise-MM, mis algab 18. märtsil Belgradis.

Ühtlasi nõustus alaliidu nõukogu arutama Valgevene kergejõustikuliidule täiendavate sanktsioonide määramist oma järgmisel korralisel koosolekul 9.-10. märtsini. Venemaa kergejõustikuliit on rahvusvahelises alaliidus juba põlu all alates 2015. aastast seoses dopinguskandaalidega ega saa seetõttu võõrustada rahvusvahelisi võistlusi ega saata nendele oma koondist.

Seni olid Venemaa sportlased võistelnud kergejõustikus neutraalsete atleetidena, kuid tänase otsusega eemaldati ka nemad teadmata ajaks World Athletics Sarja võistlustelt.

"Maailm on sellest, mida Venemaa on teinud ja Valgevene aidanud ja õhutanud, hirmunud. Maailma liidrid püüdsid seda sissetungi diplomaatiliste vahenditega vältida, kuid tulutult. Enneolematud sanktsioonid, mida erinevad riigid ja tööstusharud üle kogu maailma Venemaale ja Valgevenele on kehtestanud, näivad olevat Venemaa praeguste kavatsuste katkestamiseks ja keelamiseks ning rahu taastamiseks ainus rahumeelne viis," ütles rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe.

"Kõik, kes mind tunnevad, saavad aru, et sportlastele nende valitsuse tegevuse tõttu sanktsioonide kehtestamine on vastuolus. Olen tauninud tava, et poliitikud võtavad oma poliitiliste seisukohtade kohale viimiseks sihikule sportlased ja spordi, samal ajal kui teised sektorid oma äriga jätkavad. See on aga erinev olukord, kuna valitsused, ettevõtted ja muud rahvusvahelised organisatsioonid on kehtestanud Venemaa vastu sanktsioone ja meetmeid kõigis sektorites. Sport peab selle sõja lõpetamisele ja rahu taastamisele hoogu andma ning nende jõupingutustega ühinema. Me ei saa ega tohi selles asjas kõrvale jääda."

Jaga
Kommentaarid