"Juhendudes Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) täitevkomitee otsusest, teatas FIBA täna, et Venemaa tiimid ja kohtunikud ei tohi osaleda FIBA saalikorvpalli ega 3 x 3 korvpalli võistlustel kuni järgmiste otsusteni," vahendas Eurohoops FIBA teadet. "Järgmistest FIBA juhatuse poolt tehtavatest otsustest teatatakse 25. märtsil toimuva kohtumise järel. FIBA mõistab hukka igasuguse vägivalla ning loodab, et rahu saabub peagi."

2023. aasta korvpalli MM-i valiksarjas kuulub Venemaa H-alagruppi, kus on võidetud kõik kolm senist mängu. Gruppi kuuluvad veel Itaalia, Island ja Holland. Mis saab alagrupist edasi, pole veel selgunud. Septembris toimuval korvpalli EM-il kuulub Venemaa A-alagruppi koos Hispaania, Türgi, Gruusia, Belgia ning Bulgaariaga.

FIBA otsus ei puuduta otseselt Euroliigat ega Eurocupi, sest need sarjad FIBA egiidi alla ei kuulu. Euroliiga korraldajad teatasid esmaspäeval, et on Venemaa klubide osalemise antud sarjades määramata ajaks peatanud.

Euroliiga otsus:

1. Peatada Venemaa Föderatsiooni meeskondade osalemine nii Turkish Airlinesi Euroliigas (Moskva CSKA, Kaasani Unics, Peterburi Zeniit) kui ka 7DAYS EuroCupil (Krasnodari Lokomotiv-Kuban);

2. Korvpalli Euroliiga jätkab olukorra arengute jälgimist. Kui olukord [Ukrainas] ei arene soodsas suunas, tühistatakse kõigi Venemaa meeskondade mängude tulemused ja selle põhjal tekib uus tabeliseis.

Jaga
Kommentaarid