Alles esmaspäeval teatas FIS, et nemad sportlastel võistlemist keelama ei hakka. "Ausa ja kaasava konkurentsi tagamiseks ei tohi riiklikud alaliidud ega kohalikud korraldajad sportlasi karistada soo, rassi, rahvuse või seksuaalse sättumuse alusel," selgitas FIS.

Nüüdseks on FIS aga ümber mõelnud. "Et tagada FIS-i võistlustel kõikide sportlaste ohutus ja turvalisus, otsustas FIS-i nõukogu ühehäälselt, juhindudes ROK-i (Rahvusvaheline olümpiakomitee) soovitustest, et ükski Venemaa ega Valgevene sportlane ei saa ühelgi FIS-i võistlusel sel hooajal osaleda," seisis pressiteates.

"FIS-i volikogu avaldab siirast lootust, et konflikt Ukrainas lõppeb kiiresti ning rahvusvaheline spordikommuun saab alustada paranemise protsessi ning lasta kõikide rahvuste sportlastel võistelda," lisati teates. "Nagu varasemaltki mainitud, pakub FIS solidaarsuses Ukraina suusaliiduga nende sportlastele ja tiimidele finantsilist, logistilist ja tehnilist abi seniks, kuni nad saavad turvaliselt koju naasta."

Tasub mainida, et FIS-i pressiteates pole sõnagagi mainitud sõda ega Venemaa või Valgevene sissetungi Ukraina pinnale.

FIS-i egiidi alla kuuluvad mäesuusatamine, murdmaasuusatamine, suusahüpped, kahevõistlus, freestyle-suusatamine ning lumelauasõit.

Jaga
Kommentaarid