"Me lahkume Norrast ja rahvusvaheline hooaeg on meie jaoks läbi," ütles Venemaa koondist treeniv Borodavko norralaste NRK-le. Venemaa koondis oli Oslosse jõudnud alles esmaspäeval.

Norra suusaliit teatas täna, et eelseisev Norra MK-etapp viiakse läbi ilma Venemaa ja Valgevene sportlasteta ning seda hoolimata sellest, millisele järeldusele FIS (rahvusvaheline suusaliit) peaks jõudma.

FIS oli eelnevalt teinud otsuse, et nemad venelaste ja valgevenelaste võistlemist keelama ei hakka.

Paljude Venemaa sportlaste treener Markus Cramer ütleb NRK-le, et on pärast teisipäevast dramaatilist arengut väga pettunud Norra murdmaajuhtides kui ka FIS-is.

"Olen aru saanud, et nad ei taha, et Venemaa sportlased stardiksid. Raskem on aga aru saada, kui öeldakse, et jutt on sellest, et nad ei taha Vene sõdureid Norrasse. Ma tõesti ei saa aru, et FIS-i murdmaakomitee juht (norralane Vegard Ulvang – toim) võib rääkida mingitest sõduritest," sõnas Cramer.

Treener lisas, et Venemaal ei ole sportlaste kuulumine sõjaväelaste hulka mingi eriline näitaja, sest nad on armeelased vaid lisaraha teenimiseks.

"Venemaal see ei tööta nii nagu Norras. Sõjaväe kaudu saavad sportlased väikest palka, et saaks tippsporti teha. Me ei tule sõduritena, vaid sportlastena. Kui FIS-i murdmaakomitee juht nii ütleb, valab ta lihtsalt bensiini tulle. Kui argumendiks oleks olnud sportlaste ohutuse pärast muretsemine, oleksin sellest rohkem aru saanud," rääkis Cramer.

Venemaa suurimal suusaässal Aleksandr Bolšunovil on näiteks kapteni auaste, mis anti talle Venemaa presidendi Vladimir Putini poolt Pekingi olümpia ajal.

Venemaa koondise rahvusvahelise hooaja lõpetamist on kinnitanud ka Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe. "Vene suusatajad on rahvusvahelise hooaja lõpetanud ja osalevad nüüd kodumaistel võistlustel," teatas kolmekordne olümpiavõitja.

Jaga
Kommentaarid