Seega ei pääse 23. märtsil Prantsusmaal Montpellier`s algavatele maailmameistrivõistlustele rida medalinõudlejaid, teiste seas ka Pekingi naisüksiksõidu olümpiavõitja Anna Štšerbakova.

"ISU nõukogu on hoolikalt kaalunud ROK-i (rahvusvahelise olümpiakomitee) avaldust 28. veebruarist 2022, samuti ISU liikmetelt ja teistelt saadud taotlusi keelata Venemaa ja Valgevene sportlastel ning ametnikel rahvusvahelistel võistlustel osalemine," seisab ISU pressiteenistuse avalduses.

"Sellest lähtuvalt otsustas ISU nõukogu keelata Venemaa ja Valgevene sportlastel praegusest hetkest määramata ajani rahvusvahelistel ISU võistlustel, sealhulgas ka tiitlivõistlustel osalemise. Sama keeld kehtib ka nende riikide ametnike kohta," lisati ISU avalduses.

Jäätantsu olümpiavõitja, venelanna Tatjana Navka kritiseeris uisuliitu selle otsuse eest. "Loomulikult on see lihtsalt ettekääne. Ausalt öeldes pole mul isegi sõnu. Ma tõesti tahan uskuda, et see õudusunenägu saab varsti otsa," kommenteeris Navka, kes on Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi abikaasa.

Venemaa riigiduuma saadik Svetlana Žurova pakkus, et Venemaa uisuliit peaks sellise ebaõigluse suhtes esitama kaebuse spordikohtusse (CAS). "Oli selge, et selline otsus tuleb. Püüan välja mõelda, mis seaduslikud alused selleks on. Saame pöörduda CASi," ütles Žurova.

Uisuliidu keeld laieneb ka ISU egiidi all toimuvatele kiiruisutamise võistlustele.

Jaga
Kommentaarid