Karjakini avalduse muudab eriti kummaliseks asjaolu, et ta on sündinud Krimmi piirkonnas ja esindas maletajakarjääri alguses (kuni 2009) Ukrainat.

"Avaldan teile, meie juht, oma täielikku toetust Venemaa huvide ja rahva kaitsmisel, samuti ohtude kõrvaldamisel ja rahu kehtestamisel. Loodan, et meie vapper armee täidab kiiresti kõik talle pandud ülesanded," teatas 32-aastane Karjakin Putini toetuseks, vahendab Expressen.

Karjakini väljaütlemised on malemaailmas vastu võetud suure nördimusega.

"Suurim häbi malemaailmas. Sündinud ukrainlasena, nüüdseks muutunud Vene prostituudiks, kes urineerib oma endiste kaasmaalaste haual," kirjutas sakslasest suurmeister Georg Meier Twitteris.

"Venelased, tegutsege! Kui usute valeinfot, siis inimesed surevad,“ kirjutas maailma paremuselt teine ​​naismaletaja, ukrainlanna Anna Muzõtšuk Facebookis.

"See on nilbe lugemine," ütles Norra maleekspert Atle Grönn Dagbladetile.

"Selle muudab eriti provokatiivseks see, et Karjakin on ühtlasi privilegeeritud isik, kellel on juurdepääs sõltumatule meediale ja kellel on kõik võimalused hetkeolukorra kohta infot hankida. Ta on elanud Ukrainas ja tal on palju Ukraina malekaaslasi, kes võitlevad nüüd oma elu eest. Selline kõne on väärastunud," süüdistas Grönn.

Maailma maleliit FIDE teatas pühapäeval, et Ukraina sõja tõttu maleturniire Venemaal ega Valgevenes enam ei korraldata. Ühtlasi teatas FIDE, et mõistab hukka kõik oma liikmete avalikud avaldused ebaõiglase vaenutegevuse toetuseks. Karjakini sõnavõttu hakkab nüüd uurima FIDE distsiplinaarkomisjon.

Karjakin kaotas 2016. aasta male MM-i tiitlimatšil kiirpartiide järel norralasele Magnus Carlsenile. Male suurmeistriks tõusis Karjakin juba 12 aasta vanuselt.
Jaga
Kommentaarid