Pühapäeval oli FIFA ja UEFA teatanud, et Venemaa koondiste MM-valiksarja kodumängud viiakse neutraalsetesse mängupaikadesse ja meeskonda hakatakse nimetama "Venemaa jalgpalliliiduks". Seepeale leidsid Poola, Rootsi ja Tšehhi ühiselt, et keelduvad Ukrainas "denatsifitseerimist" kavandava Venemaaga pallimurul kohtumisest.

Venemaa meeskond pidanuks 24. märtsil MMi play-offi poolfinaalis võõrustama Poolat ning kohtuma võidu korral 29. märtsil Rootsi-Tšehhi poolfinaalpaari võitjaga. Miniturniiri võitja tagab pääsu 2022. aasta MM-ile.

Esmaspäeval tegid UEFA ja FIFA uued otsused ja nüüd kõrvaldati Venemaa koondised ja klubid kõikidelt võistlustelt.

"Öelda, et Venemaa treeneritetiim on pettunud FIFA otsuses, on sama, kui üldse mitte midagi öelda. Loomulikult ootasime, et parim selguks jalgpalliväljakul. Kahju nendest kuttidest, kes unistasid MM-ile jõudmisest ja nüüd kaotasid lootuse. Loodan, et FIFA ja UEFA sanktsioonid tühistatakse nii pea kui võimalik ja Venemaa jalgpall saab naasta rahvusvahelisele areenile," rääkis Karpin Venemaa jalgpalliliidu pressitalituse vahendusel.

Karpin on pärit Narvast, alustades Juri Šalamovi käe all. Veel enne 20-aastaseks saamist mängis ta juba Moskva AKSK-s, karjääri parimad aastad veetis ta Hispaania kõrgliigas.

Jaga
Kommentaarid