"Ukraina tennisistid ootavad, et ATP, WTA ja ITF järgiksid ROKi soovitust, et Venemaa ja Valgevene mängijad võivad osaleda vaid neutraalsete sportlastena, ilma rahvuslike sümbolite, lipu ja hümnita," teatas Svitolina.

"Sellest tulenevalt tahan teada anda, et ma ei kavatse homme Monterreys ega kuskil mujal mängida ühegi Venemaa ega Valgevene tennisisti vastu, kuni pole järgitud ROKi soovitust," lisas maailma edetabelis 15. kohal asuv ukrainlanna.

Sarnase avaldusega tulid täna välja veel kaks Ukraina tennisisti - Marta Kostjuk (WTA 54.) ja Lesia Tsurenko (WTA 127.). Nemad nõuavad, et Venemaa jäetaks ilma kõigist rahvusvahelistest turniiridest.

ROK teatas esmaspäeva pärastlõunal, et ei soovita rahvusvaheliste võistluste korraldajatel Venemaa ja Valgevene sportlasi oma jõuproovidele kutsuda. Olümpiakomitee lisas, et kui "juriidilistel põhjustel või lühikese etteteatamise aja tõttu" pole see [Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemise keelamine] võimalik, soovitavad nad võistluste korraldajatel lubada Venemaa ja Valgevene sportlased võistlema vaid neutraalse lipu all.

Jaga
Kommentaarid