ROK lisas, et kui "juriidilistel põhjustel või lühikese etteteatamise aja tõttu" pole see [Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemise keelamine] võimalik, soovitavad nad võistluste korraldajatel lubada Venemaa ja Valgevene sportlased võistlema vaid neutraalse lipu all. Samuti ei tohiks sel juhul kasutada võistlustel ühtegi Venemaa riigi sümboolikat ega esitada Venemaa hümni.

Olümpiakomitee rõhutas, et kuna Ukrainas jätkuv sõda on kahjuks kaasa toonud olukorra, kus Venemaa ja Valgevene sportlased saavad rahvusvahelistel võistlustel osaleda, kuid Ukraina sportlased mitte, on nende soovitus ka Venemaa ja Valgevene sportlased võistlustelt eemale jätta.

Juba varem oli ROK teatanud, et Ukrainas jätkuva sõjategevuse ajal ei peaks ükski rahvusvaheline suurvõistlus toimuma Venemaal ega Valgevenes.

Ühtlasi teatas ROK, et nende antud aumärgid tuleks tagastada nii Venemaa presidendil Vladimir Putinil, asepeaministril Dmitri Tšernõšenkol kui Venemaa presidendi administratsiooni asejuhil Dmitri Kozakil. Putin on saanud ROKilt olümpiaordeni.

Jaga
Kommentaarid