Kirpu, Kristina Kuusk, Nelli Differt ja Veronika Zuikova jätsid Sotši etapi pooleli reedel ja sõitsid laupäeval tagasi Eestisse.

Täna andis Kirpu sotsiaalmeedias teada, et on pettunud, et Õhtulehe artiklis ("Eesti vehklejad kolistavad Sotšis ämbreid ja väärivad täielikult oma saamatut alaliitu") esitati tema kohta ekslikke väiteid. Nimelt ei pidanud Kirpu Sotšis ühtegi matši ja otsustas koheselt võistlemisest loobuda, kui selle kohta tuli ka Eesti olümpiakomitee soovitus.

"Olen Erika Kirpu, olümpiavõitja ja Eesti Vabariigi kodanik ning saan väga hästi aru, milline vastutus sellega kaasneb," teatas Kirpu Instagrami vahendusel.

Ta jätkas: "Hakkasin minema Venemaa MK-le siis, kui sõda veel ei toimunud. Loobusin võistlemast reedel - päev enne oma võistlust. Laupäeval olin ma koju tagasi jõudnud. Arvan, et otsus võistlusest loobuda oli õige. Kutsun inimesi olla mõistvamad ja lahkemad üksteise suhtes. Olukord on niigi traagiline ja meie peame üksteist toetama vaatamata rahvusele, rassile ja keelele."

"Kõige parem lahendus antud olukorras oleks aidata sellega, millega saame, seal kus me oleme - selleks on mitmed variandid - humanitaarabi, rahalised ülekanded jm.," lisas Kirpu.

Eesti vehklemisliidu president Ants Veetõusme ütles laupäeval Delfile, et võistlema asumise põhjuseks oli infosulg. "Kuna kogu Ukraina olukord oli toona veel alles alguses ja info selle kohta ei jõudnud kohe sportlasteni. Venemaa pani isegi Facebooki kinni ning mul polnud võimalik nendega võistluste ajal kontakti saada, sest ega vehklejad pidevalt telefoni käes ei hoia. Lääne-Euroopas ei kujuta inimesed seda kõike ette ja nende sportlaste teadvusesse jõudis see asi palju hiljem," tõi Veetõusme võimaliku põhjusena välja, miks erinevate riikide sportlased alguses kollektiivselt võistlema otsustasid asuda.
Jaga
Kommentaarid