Kummola tunnistas, et on maailma suurte spordiorganisatsioonide tegevusest Ukraina kriisi ajal kohkunud. Esmaspäeval saatis soomlane FIFA presidendile Gianni Infantinole ja ROKi presidendile Thomas Bachile sõnumi.

"Suured spordiorganisatsioonid, ROK ja FIFA, langetavad ja lükkavad vastikuid, kuid vajalikke otsuseid taas teiste kaela. Häbi Bachile ja Infantinole," kirjutas Kummola Twitteris.

Soomlane pole rahul, et FIFA ei heitnud Venemaad rahvusvahelisest koondisemängude kalendrist välja ning lubab Venemaa koondisel pidada MM-sarja play-offide kodumänge neutraalsel väljakul.

ROK on küll omalt poolt kutsunud kõiki rahvusvahelisi spordialaliite üles Venemaa ja Valgevene spordiüritusi ära jätma, kuid muid olulisi samme polnud enne tänast astutud.

Täna pärastlõunal teatas ROK, et ei soovita rahvusvaheliste võistluste korraldajatel oma võistlustele Venemaa ja Valgevene sportlasi kutsuda. Kui juriidilistel põhjustel pole see aga võimalik, soovitas ROK võistluste korraldajatel lubada Venemaa ja Valgevene sportlased võistlema vaid neutraalse lipu all.

"Ukrainas toimuv sõda on kahjuks kaasa toonud olukorra, kus Venemaa ja Valgevene sportlased saavad rahvusvahelistel võistlustel osaleda, kuid Ukraina sportlased mitte. Ülemaailmsete spordivõistluste aususe kaitseks ja kõigi osalejate ohutuse tagamiseks soovitab ROK, et rahvusvahelised spordialaliidud ja võistluste korraldajad ei lubaks rahvusvahelistele võistlustele Venemaa ja Valgevene sportlasi ja spordiametnikke."

76-aastane Kummola liitus rahvusvahelise hokiföderatsiooni (IIHF) juhatusega 1998. aastal ja täitis alaliidu asepresidendi rolli alates 2003. aastast kuni eelmise aasta sügiseni.

IIHF peab esmaspäeval koosoleku, kus kaalutakse võimalust, et Venemaad mitte lubada mais Soomes peetavatele hoki maailmameistrivõistlustele.

Jaga
Kommentaarid