Eesti meeskond võitis avaveerandi 21:12 ja esimese poolaja 42:38, kuid kolmanda perioodi lõpuks vähenes eduseis ühele punktile. Lõpuveerandil pääses kodumeeskond korraks ka viie punktiga juhtima, ent Eesti suutis vahe tagasi mängida.

Pärast seda, kui Michal Sokolowski kaugvise ei tabanud, sai Eesti 68:70 kaotusseisus viimase rünnaku õiguse, kuid kahjuks tegi siis Siim-Sander Vene vea. Meie õnneks Michal Michalaki lõpusekundi kolmene enam ei tabanud ning me jäime vähemalt omavahelistes mängudes plussi. Koduväljakul võitis Eesti teatavasti Poolat 75:71.

Suurepärase mängu tegi taas Maik-Kalev Kotsar, kes viskas 30 minutiga 24 punkti ja võttis seitse lauapalli. Meie tsenter tabas seejuures ka mõlemad teele saadetud kaugvisked. Janari Jõesaar jõudis 14 ja Kaspar Treier 11 punktini. Vene tabas kaheksast kaugviskest vaid ühe ja piirdus seitsme punktiga.

Eestil on nüüd turniiritabelis kaks võitu ja kaks kaotust, Poola sai kolme kaotuse kõrvale esimese võidu. Saksamaa, kes alistas Iisraeli 84:80, sai kolmanda võidu. Iiraelil on sarnaselt Eestile kaks võitu.

Juuli algul kohtuvad nii Eesti kui ka Poola valikturniiri kahes viimases kohtumises Saksamaa ja Iisraeliga. Alagrupist pääseb edasi kolm paremat.

Mängu eel:

Eesti koondise koosseis on sama nagu reedel Tallinnas. Siis võitis Eesti Poolat 75:71. Kogu nädala üleval olnud mängujuhtide teema sai eile lisa, sest sel positsioonil esimeseks valikuks tõusnud Märt Rosenthal vigastas treeningul hüppeliigest.

Kõige halvem stsenaarium siiski käiku ei läinud. Täna hommikul peetud kerge harjutuskorra tegi 22-aastane Rosenthal kaasa. Õhtul mängimiseks takistusi pole. Reedel jäi Rosenthali arvele 25 minutiga kolm punkti ja koguni üheksa resultatiivset söötu.

MM-valiksarja D-grupis on Saksamaal, Iisraelil ja Eestil kaks võitu ja üks kaotus. Poola on kaotanud kõik kolm mängu. Neljast võistkonnast pääsevad järgmisesse ringi kolm.

Edasi pääsemine tagaks koondisele järgmise aasta jooksul kuus kõrge tasemega mängu ja võimaluse jõuda MM-finaalturniirile. Alagrupis viimaseks jääv koondis langeb Euroopa 24 parema seast välja ja peab suvel alustama 2025. aasta EM-i eelvalikturniiriga.