FIFA teatas pühapäeva õhtul, et Venemaa pinnal ei toimu ühtegi rahvusvahelist kohtumist. Kõik "kodumängud" peetakse neutraalsel pinnal ja pealtvaatajateta. Lisaks peab Venemaa koondis võistlema nime all "Venemaa jalgpalliliit (RFU)" ja üheski Venemaa koondise mängus ei tohi lehvida venelaste riigilipp ega kõlada nende hümn.

FIFA mõistis Venemaa sõjalise agressiooni hukka ning teatas, et ei välista edasisi sanktsioone, mille hulka võib kuuluda ka Venemaa väljaviskamine rahvusvahelistest sarjadest.

Seega pole jätkuvalt selge, mis saab märtsi lõpus toimuvatest 2022. aasta jalgpalli MM-i kvalifikatsiooniturniiri kohtumistest, kus selguvad viimased suurturniirile pääsejad. Venemaa peaks märtsis kohtuma Poolaga, paari võitja läheb otsustavas matšis kokku kas Rootsi või Tšehhiga. Nii Poola, Rootsi kui Tšehhi on teatanud, et nemad keelduvad Venemaa vastu mängimast.

"FIFA otsus on meie jaoks vastuvõetamatu," vahendas The Athletic Poola jalgpalliliidu juhi Cezary Kulesza seisukohta. "Meie seisukoht on selge: Poola rahvuskoondis ei mängu Venemaa vastu sõltumata nimest, mida tiim kannab."

Ka Rootsi jalgpalliliidu juht Karl-Erik Nilsson teatas, et pole FIFA otsusega rahul. "Oleme juba mõista andnud, et me ei soovi praeguses olukorras Venemaaga kohtuda. See seisukoht ei muutu," sõnas Nilsson.

Täiendatud:

Venemaa Riigiduuma spordi ja kehakultuuri esimees Dmitri Svištšev ei mõista FIFA karistust. "Paraku saab elus kõik võimatu võimalikuks. Kõik, mis praegu juhtub, tundus paar aastat tagasi võimatu," vahendas Gazeta Svištševi sõnu. "Mis alustel saab FIFA - austatud spordiorganisatsioon - midagi sellist otsustada? Miks nad alistuvad ROK-i (Rahvusvaheline olümpiakomitee - K.R.) soovitustele?"

"Selliste asjade jaoks on CAS (Rahvusvaheline spordikohus - K.R.). Kui teil on midagi meie vastu, siis kaevake meid kohtusse," lisas poliitik.

Jaga
Kommentaarid