Sestap võideti tiitel Tartus A Le Coqi spordihallis kindlalt. Poolfinaalis anti leedulaste Gargždaile geimides 18, 18 ja 15 punkti, tänases finaalis TalTechile 21, 16 ja 20. Bigbanki võit oli selge, loogiline ja vääramatu.

Peatreener Alar Rikberg säras finaali järel rahulolust. Kaks kuud oli vaeva nähtud, et just sel nädalavahetusel oleksid kõik mehed terved ja parimas löögihoos. Ja olidki! Kõik toimis, isegi vahetusi pidi ta tegema suhteliselt vähe.

„Kõige rohkem olen rahul meeskonna edasiminekuga,” rõhutas Rikberg. „On see meeskonna kindlus, otsuste vastuvõtmine, rutiini talumine, plaanist kinni pidamine. Hooaja alguses meie vahe Selveri ja TalTechiga ei olnud nii suur kui täna.”

Teiseks meeldis talle see, et üle pika aja mängiti mingi tiitel välja nõnda, et sisuliselt kõigil olid kõik parimad pallurid mängukorras. Mingeid „olekseid” (nagu näiteks viimati Eesti meistrivõistlustel, kui Bigbank alistas Hindrek Pulgata mänginud Saaremaa) seekord õhku rippuma ei jäänud. Bigbank on parim ja punkt.

Kokkuvõttes oli seis huvitav, kuna kõik kolm esimest jäid rahule: võitjad nagunii, aga ka teise koha meeskond TalTech (treener Janis Sirelpuu: Tartul on hea meeskond, olen selle hõbedaga väga rahul) ja pronksile tulnud Pärnu.

Delfi tähelepanekud Bigbanki ja TalTechi vahelise kohtumise kohta: