Kuigi Abramovitš Premier League'i klubi müüa ei plaani, siis ühtegi Chelseat puudutavat otsuses ta enam kaasa ei räägi.

"Ligi 20 aasta jooksul, mil Chelsea jalgpalliklubi on minu omanduses olnud, olen alati näinud ennast kõigest klubi hooldaja rollis. Ma olen alati südames hoidnud seda, et kõik otsused oleksid langetatud klubi parimaid huve arvestades ning jään ka edaspidi neid väärtuseid hoidma. Just sel põhjusel annan ma alates tänasest Chelsea juhtimise klubi heategevusliku sihtasutuse usaldusisikute kätte," andis Abramovitš pressiteate vahendusel teada.

Financial Timesi teatel võib sammus näha ettevalmistust sanktsioonide järgmiseks ringiks, mille nimekirja võib spekulatsiooni kohaselt kuuluda ka Abramovitš, tema väidetavate soojade suhete pärast Vladimir Putiniga.

2019. aasta Briti siseministeeriumi raporti kohaselt on oligarhil seosed Vene võimuga, sealjuures „korruptiivse tegevusega”. Briti parlamendisaadik Chris Bryant tegi ka seetõttu neljapäeval ettepaneku, et oligarhi varad tuleks külmutada, sealjuures arestida tema 152 miljonit naela väärt kodu Londonis. 2020. aastal ilmunud raamatus „Putini inimesed” väideti koguni, et ta ostis Chelsea Vladimir Putini käsul, kuid hiljem pidi raamatu kirjastaja HarperCollins võtma avaldatud sõnad tagasi ning vabandama Abramovitši ees, kuna selle kohta puudusid tõendid. Abramovitš ise on korduvalt eitanud, et ta on lähedane Putiniga ning et tema tegevuses oleks midagi, mistõttu võiks ta sanktsioonide alla sattuda.

Abramovitš on omanud klubi alates 2003. aastast, mil ta soetas selle hinnanguliselt 140 miljoni naela eest. Viimastel päevadel on soojenenud aga üles jutud, et Abramovitš on seoses Ukraina sõjaga klubi müüki pannud ning võimaliku ostjana nähakse eelkõige ameeriklasi.

KPMG hinnangul võiks Chelsea väärt olla umbes 1,9 miljardit eurot. Forbesi hinnangul on klubi veelgi kallim: suurusjärgus 2,8 miljardit eurot. Sealjuures on klubi võtnud Abramovitšilt 2 miljardit dollarit laenu, mis annab talle ka teatavad hoovad: juhul kui varad külmutatakse, võib ta laenu hakata sisse nõudma, mis võiks viia klubi pankrotti.

2003. aastal Londoni klubi soetanud Abramovitši juhtimise all võitis Chelsea lisaks kahele Meistrite liiga tiitlile ka viiel korral Premier League'i ja FA karika.

Jaga
Kommentaarid