Kuigi Venemaa laiahaardeline sõjategevus sai Ukrainas alguse juba neljapäeval, siis reedel otsustasid eestlannad siiski võistlustulle asuda.

“Kuna olime siin juba kohapeal ja rahvusvaheline vehklemisliit otsustas, et võistlused toimuvad, siis sportlasena tundus imelik mitte võistlema minna. Kindlasti on vahe ka selles, et võistlus toimub Venemaal, mitte Venemaa ei korralda võistlust. Teised sportlased on samuti otsustanud võistelda ja tundub, et kõik on seisukohal, et sport ja poliitika peaksid lahus olema. Kõik, mis Ukrainas toimub, on loomulikult väga traagiline, aga meie sportlastena teeme ikkagi siin oma tööd," rääkis Nelli Differt Delfile.

Eesti vehklemisliidu presidendi Ants Veetõusme sõnul oli võistlema asumise põhjuseks infosulg: "Kuna kogu Ukraina olukord oli toona veel alles alguses ja info selle kohta ei jõudnud kohe sportlasteni. Venemaa pani isegi Facebooki kinni ning mul polnud võimalik nendega võistluste ajal kontakti saada, sest ega vehklejad pidevalt telefoni käes ei hoia."

"Lääne-Euroopas ei kujuta inimesed seda kõike ette ja nende sportlaste teadvusesse jõudis see asi palju hiljem," tõi Veetõusme võimaliku põhjusena välja, miks erinevate riikide sportlased alguses kollektiivselt võistlema otsustasid asuda.

Lisaks avalikustas Veetõusme Delfile, et kuigi eestlannad plaanisid kodumaale naasta juba eile hommikul, siis eestlannade kojusõitu jäi takistama ka kummaline vahejuhtum.

Nimelt langes Erika Kirpu pass Venemaal varguse ohvriks ja koondisekaaslased ei soovinud ilma temata riigist lahkuda. Mõnda aega hiljem toodi pass aga ootamatult Kirpu kätte tagasi ning väideti, et see leiti Sotši lennujaama põrandalt.

"Tugitoolist jälgides tunduvad asjad palju lihtsamad," võttis Veetõusme asja kokku.

Jaga
Kommentaarid