Esimeses setis nähti esimest murret kolmandas geimis, kui Swiatekil õnnestus ennast 2:1 ette rebida. Kontaveit suutis küll kohe murde tagasi võtta, kuid seda kõigest ajutiselt, sest ülejäänud kohtumise geimid kuulusid kõik poolatarile.

Tuulistes oludes toimunud finaalis oli Kontaveit tõsiselt hädas teiselt servilt võidetud punktidega ning kümnest katsest suutis eestlanna enda kasuks pöörata kõigest kaks pallivahetust.

Kontaveitil ei teinud kohtumise jooksul ainsatki topeltviga ega löönud ka ühtegi ässa. Swiatek lõi see-eest koguni viis vastuseta servi.

Tuleval nädalal tõusevad mõlemad tennisistid WTA edetabelis karjääri kõrgeimatele positsioonidele. Kontaveit viiendaks ning Swiatek neljandaks.

Enne kohtumist:

Kontaveit, kes on jooksvas maailma edetabelis kerkinud neljandaks, tõuseks turniirivõiduga lausa kolmandale kohale.

Eestlanna pääses Dohas finaali, kui alistas poolfinaalis Läti esinumbri Jelena Ostapenko (WTA 13.) kõigest 69 minutiga 6:1, 6:4. Maailma kaheksas reket Swiatek mängis teises poolfinaalis üle kreeklanna Maria Sakkari (WTA 6.) 6:4, 6:3.

Kontaveiti ja Swiateki omavaheliste mängude seis on 2:2. Mullu võitis 20-aastane poolatar eestlannat nii French Openil kui US Openil. Kontaveiti võidud pärinevad 2020. aasta Australian Openilt ja 2019. aasta Cincinnati turniirilt.

"Homse finaalmängu kohta ei oska ma öelda, milliseks see võib kujuneda," sõnas Swiatek pärast poolfinaali. "Ma pole temaga [Kontaveit] sellest ajast mänginud, kui tal eelmise aasta teises pooles vägev tõus algas. Olen kõigeks valmis. Iga mäng on erinev. Anett on näidanud, et ta on väga stabiilne. Ma väga respekteerin seda. See, kuidas ta on viimastel kuudel mänginud, on lihtsalt imeline. Loodan, et tuleb hea mäng ja loodan endast parima anda."

Kontaveit ütles pärast poolfinaali, et on suurepärases füüsilises ja vaimses vormis. "Ma tunnen ennast väljakul hästi. Viimased mängud ei ole väga pikad olnud. Ma ootan finaali väga. Igal juhul tuleb keeruline mäng. Väsimust mul ei ole, pigem tunnen vaimselt, et on elevus ja palju asju, mille nimel võidelda. Kui vaim on positiivselt meelestatud, tuleb ka keha järgi."