"Tänane on olnud ebareaalne, aga me ei oleks saanud midagi teisiti teha. Rallisõit on meil endiselt veres, me ei anna alla ja jätkame homme uuesti!" teatas Tänak reede hilisõhtul sotsiaalmeedias.

Eile kaks kiiruskatset võitnud Tänak oli katkestamise eel teisel kohal, kaotades Toyota sõitjale Elfyn Evansile vaid 1,1 sekundiga.

"Juhtunu on väga frustreeriv nii meile kui ka talle (Tänak)," kommenteeris Hyundai tiimijuht Julien Moncet väljaandele Autosport. "Ta tegi kuni selle hetkeni imelist võistlust ja võinuks liidriks tõusta. See pole üldse tema süü."

"Katse ajal oli Otil tõrkuva hübriidiga probleeme, hiljem näitas see punast tuld ning reeglite tõttu ja tema turvalisuse pärast otsustasime võistlemise katkestada. Punase tule korral tuleb auto panna karantiini, et FIA eksperdid saaks kinnitama, et auto on katsumise jaoks üldse turvaline," lisas tiimijuht.

Täna hommikul hooldusalasse jõudes astus Tänak esimest korda peale juhtunut ka WRC All Live kaamera ette.

"See, mis juhtus, oli kindlasti šokk. See peaks meid nutma ajama, aga ajab tegelikult hoopis naerma. Sa tead, et sul on neli ratast ja auto sõidab, aga mingi kolmanda osapoole kompanii ütleb, et sa pead võistlusest välja astuma... See näitab, et selles suures operatsioonis ei ole mingit süsteemi. Aga eks näis. Täna me jätkame. Kaks päeva on veel minna. Meil pole enam mingit eesmärki. Meil pole enam midagi saavutada. Kogume kilomeetreid ja teeme oma tööd, sest peame siin olema," ütles Tänak.

Laupäevane esimene kiiruskatse algab meie aja järgi kell 9.57.