Peatreener Avo Keel märkis: need mehed, kellel oli probleeme, esinesid kenasti. Ta pidas silmas kõhuviiruse kätte langenud libero Silver Maari ning ukrainlasi Boriss Žukovit ja Bogdan Mazenkot.

Mazenko tõi 7 ja Žukov 5 punkti. Meestel on olnud äärmiselt keeruline, kuna Ukraina sõja sündmuste tõttu olid nad öösel vaid mõned tunnid und saanud ja ka mängu ajal oli raske mõtteid pallimängu juures hoida. Pärast kohtumist lohutas Žukov tribüünil tüdruksõpra, kes arusaadavalt samuti on endast täiesti väljas.

„Borissi tüdruksõber on siin, aga ema ja isa istuvad Harkovis varjendis väga tihti. Mazenko tüdruksõber on teel piiri pool. Kust üle saada? Proovib vist Moldovat, Poola piiri pidi väga umbes olema,” teadis ukrainlasi kiitnud Keel rääkida. „Oleme nendega kaks päeva rääkinud, olid omad jutud. Nende taha meie mäng täna ei jäänud. Nad on olukorras, mida me ei saagi osata 100 protsenti tunnetada, loodan, et ka ei saa kunagi tunnetama seda. Nad on tublid.”

Boriss Žukov tegi üleskutse valitsusjuhtidele. „Ma palun kõiki Euroopa riike, palun tapke Venemaa majandus!” palus Žukov, kelle arvates võib Venemaa muidu muutuda järgmiseks Põhja-Koreaks. „Minu ja mu tüdruksõbra pered magavad Harkovis varjendis, kuna ohtlik on olla korteris. Kogu aeg olen telefonis, vaatan uudiseid. Magasin täna umbes tunni...”

Žukovi jaoks on raske kuulata Putini jutte ukrainlaste „vabastamisest” ja sellest, kuidas ollakse venelastega vennad. Ta ei oska öelda, kas läheb Ukrainasse tagasi, kui Putin okupeerib Kiievi ja muudab riigikorda.

„Ma armastan Ukrainat nii väga, aga kui Putin selle vallutab, siis see pole enam minu riik. Ma armastan nii väga... Ta räägib, et me oleme vennad, oleme vennad.... Moskvas on 12 miljonit inimest, eile kogunes keskväljale 2000-3000 (sõja vastu meelt avaldama – M. R.). Siit edasi me vennad ei ole.”

Jaga
Kommentaarid