TalTech tundis end üsna mugavalt, kuna sai kõikide geimide keskpaigas vahe sisse. Avageimis juhiti koguni 21:13, kuid Pärnul õnnestus jõuda ohtlikult lähedale, 21:23. Avageimi keskel kärises vahe tänu Matej Šmidli, kolmandas Kevin Saare õnnestunud serviseeriale.

Šmidl tõi 20 (+12; rünnak 53%) punkti, Saar 11 (+5) ja Sten Perillus 5 (+4). Pärnu poolel jäi Toms Švansi arvele 10 (+7) ja Markus Uuskari kontosse 9 (+1) silma.

"Võib-olla kõrvalt tablood vaadates ei tundunud väga põnev, aga teades, kuidas me oleme mänginud viimaseid mänge, siis meil neid 4-5 punktilisi mõõnasid on tulnud palju. Minul ei olnud treenerina täna väljaku kõrval kindlasti lihtne olla," lausus TalTechi peatreener Janis Sirelpuu. "Mulle meeldis täna see, et nägin tõelist meeskonda väljakul. Pean seda ülitähtsaks. Meeskondlik vaim oli ülihea. See on meil kõikunud, alates sellest ajast, kui euromängul Taanis tuli mingi ebakindlus sisse."

Bigbank murdis Gargždai meeskonna

Teises poolfinaalis ei andnud peafavoriit Tartu Bigbank Leedu klubile Gargždai Amber-Arlangale vähimatki sõnaõigust, geimides loovutati 18,18 ja 15 punkti. Esimeses geimis oli veel viigiseis 15:15, siis tegi Bigbank spurdi 10:3. Teises tehti seisul 13:13 spurt 12:5. Kolmandas saadi juba varem vahe sisse.

Hea päev oli Valentin Kordasel, kes oli 17 punktiga (+9; rünnak 54%) üleväljamees. 13 tõstest koguni 9 (77%) ära löönud Albert Hurt lisas 13 ja mitmeid keerulisi olukordi rünnakul elegantselt lahendanud Martti Juhkami 10 punkti. Leedu meeskonnast keegi kahekohalise punktisummani ei küündinud.

"Leedukad näitasid isu," kiitis Bigbanki juhendaja Alar Rikberg vastaseid. "Ei olnud lihtne. Pidime nad iga geim ära murdma. Kui olid murtud, siis mingi hetk sai sellest aru - auti löögid, rumalad söödud, side tegi rumalusi. Aga igas geimis läks umbes pool geimi, et nad ära murda. Ei olnud nii lihtne nagu numbrid näitavad."

Kui Pärnu meeskonnas oli kaks ukrainlast, kes tunnistasid, et väga raske oli täna mängule keskenduda, siis Gargždais on neid koguni neli. Rikberg ütles, et tema seda mängu ajal ei tunnetanud, et vastased oleksid kuidagi mõtetega mujal olnud.

Homses finaalis kohtub Bigbank TalTechiga. "Ennustasin, et TalTech jõuab finaali, üsna selgelt nad seda ka tegid," kommenteeris Rikberg. "Pärnu jättis oma võimalused kasutamata. Teada on, et TalTechil on isu võita. Me peame jälle oma parimat mängima, kui seda ei tee, hammustab TalTech kohe ära. Väga kvaliteetselt tegutses järjekordselt Šmidl. Nii kui tema vastu mingeid rumalusi teed ja teda lustima lased, muutub ta jälle suurimaks punktitoojaks ja võib geime ka üksinda võita."