Esimese poolaja võitis Eesti 47:36, kolme veerandi järel oli meie meeskonna eduseis 60:54. 30 sekundit enne lõpusireeni jõudsid poolakad veel viigini 71:71, kuid seejärel tabas Siim-Sander Vene kahepunktiviske, mille järel poolakas Jakub Garbacz eksis kaugviskel. Lõppseisu vormistas lõpusekundil Maik-Kalev Kotsar.

Eesti resultatiivseimad olid Janari Jõesaar 22 ja Kotsar 17 punktiga. Kaksikduubli teinud Kotsar võttis ka kümme lauapalli.

Mängu tipphetked:

Eestil on nüüd D-alagrupis sarnaselt Saksamaale ja Iisraelile kaks võitu ja üks kaotus, Poolal on tabelis kolm kaotust. Eesti suutis novembris Saksamaad võõrsil võita, aga kodusaalis jäädi alla Iisraelile. Poola kaotas novembris nii Saksamaale kui ka Iisraelile. Neljasest grupist pääsevad järgmisse ringi kolm paremat.

Mängu eel:

Eesti pikematest mängijatest on käesolevas valikmängude aknas kohal peaaegu kõik tipud, aga tagaliini kohal on suured küsimärgid. Kristian Kullamäe ei saanud koondise juurde sõita koroonaviirusesse nakatumise tõttu, Rain Veideman ja Mikk Jurkatamm on vigastatud. Peatreener Jukka Toijala lootis, et viimasel hetkel saab koondisele appi tulla Sten Sokk, aga ka tema andis positiivse proovi.

Seega on Eestil täna tagaliinis kasutada Märt Rosenthal, Siim-Markus Post, Martin Dorbek ja Gregor Ilves. Võimalik, et tagaliini paigutatakse ka Janari Jõesaar ja Joonas Riismaa.

Võrreldes novembriga on Poolal lisandunud head skoorijad Michał Sokołowski (Treviso, Itaalia) ja Michał Michalak (Oldenburg, Saksamaa). Puudu on Kreeka kõrgliiga keskmiku Ateena Peristeri põhitegija Tomasz Gielo ja taas jääb eemale koondise kõige ohtlikum tagamängija A. J. Slaughter (Gran Canaria, Hispaania).

Eesti kohtub Poolaga uuesti juba esmaspäeval, siis peetakse mäng Lublinis.