Varemgi Venemaa ja Vladimir Putini tegevust teravalt kritiseerinud Kasparovi sõnul saab agressoreid peatada otseselt sõjaliselt sekkumata.

„Toetage Ukrainat sõjaliselt, kohe, kõigega peale sõdurite,” soovitas Kasparov Twitteris. „Kõik relvad, luure, küber. Ajage Putini sõjamasin pankrotti. Külmutage Venemaa ja Putini gängi varad. Keelustage Putini globaalse propagandamasina kõik elemendid. Vajutage need kinni, lülitage välja, saatke koju. Lõpetage diktaatori valede levitamisele kaasa aitamine.”

Kasparovi arvates peaksid kõik riigid oma saadikud Venemaalt tagasi kutsuma. „Pole mingit mõtet rääkida. Uus ühendav sõnum on „lõpeta või lõpetad täielikus isolatsioonis”.

Lisaks ütles suurmeister, et Venemaa tuleks välja visata kõikidest rahvusvahelistest ja finantsilistest institutsioonidest, kaasa arvatud Interpolist.

Kasparovi arvates tuleks sihikule võtta ka Putini kannupoisid, näiteks Gerhard Schröder ja USA kanalis Fox News Venemaa agressiooni õigustav Tucker Carlsson.

Oluliseks peab ta ka Venemaa naftast ja gaasist loobumist, Kasparovi hinnangul tuleks survestada OPEC-i riike toodangut suurendama. „Tuleb tunnistada, et kõigel sellel on hind, tuleb teha ohverdusi. Oleme oodanud liiga kaua, hind on kallis, kuid see läheb üksnes kõrgemaks. On aeg võidelda,” õhutas 1985. aastal 22-aastaselt maailmameistriks kroonitud maleäss tegudele.

Kasparovi hinnangul on Putin seni pääsenud liiga kergelt ja see on andnud talle üksnes hoogu juurde. Lisaks märkis ta, et ka Taiwanile hammast ihuv Hiina jälgib kõike huviga – kas vaba maailm suudab agressorit peatada või mitte? Kui vastus on nõrk, siis on oodata Hiina tegutsemist Taiwanis.

Jaga
Kommentaarid