Avasetis tegi Kontaveit eduseisult 2:1 kaks murret järjest ja oli oma servigeimides kindel. Avasett kuulus eestlannale kõigest 25 minutiga 6:1.

Teise seti alustuseks murdis Kontaveit taas kaks vastase pallingut järjest ja juhtis 3:0, kuid lätlanna sai siis oma mängu korralikult käima ja suutis ühe murde tagasi võita. Ostapenko hoidis seejärel oma pallinguid kindlalt, kuid ka Kontaveit ei vääratanud ja võitis teise seti 6:4. Veel kümnendas geimis sai Ostapenko kaks murdepalli, ent eestlanna päästis need ja lõpetas kohtumise teiselt matšpallilt.

Eesti esinumber lõi neli ässa ja realiseeris kuuest murdepallist neli. Ostapenko arvele jäi üks äss ja kaks topeltviga, murdevõimalusi realiseeris lätlanna neljast ühe. Kohtumine kestis tund ja üheksa minutit.

Finaalis kohtub Kontaveit laupäeval poolatar Iga Swiatekiga (WTA 8.), kes alistas kreeklanna Maria Sakkari (WTA 6.) 6:4, 6:3. Siiani on eestlanna ja poolatari omavaheliste mängude üldseis 2:2.

Mängu eel:

Veerandfinaalis alistas Kontaveit kindlalt 6:4, 6:1 Ons Jabeuri (WTA 10.) ning Ostapenko oli parem hispaanlannast Garbine Muguruzast (WTA 9.) 6:2, 6:2.

Millist mängu eestlanna ootab ja kuidas hindab oma võimalusi? "Alles Peterburis ma mängisin temaga. Ta on viimased nädalad hästi mänginud, aga mina samamoodi. Tuleb kindlasti raske kohtumine ja kõva võitlus. Pean olema valmis väga agressiivseteks löökideks ja paljudeks winneriteks, aga üritan ka ise suure energiaga mängule tulla, iga punkti eest võidelda ja võimalikult puhta mängu teha. Tähtis on see, et annan endast parima," ütles Eesti esireket.