Kontaveit sõnas mängujärgsel pressikonverentsill, et jäi oma tänase esitusega väga rahule.

"Tegin väga hea mängu. Olin kohe esimesest punktist peale valmis selliseks raskeks lahinguks. Survestasin vastast piisavalt hästi ja tekitasin endale võimalusi, millele vastane leidis alguses vastused, aga lõpuks tõi minu ühtlane agressiivne mäng edu," rääkis Kontaveit.

"Üritasin iga punkti eest võidelda ja olla terve matši väga keskendunud. Olen väga rahul, et mul on viimase poole aasta jooksul kogunenud järjest enam enesekindlust ja olen saavutanud stabiilsuse," sõnas Kontaveit.

Avaseti ainsa murde tegi eestlanna seisul 5:4. "Mul oli mitu murdepalli ka enne avaseti lõpus tehtud murret, kuid ta servis siis hästi. Ma ei tundnud, et oleksin midagi valesti teinud ja pidanuks midagi muutma, lihtsalt püüdsin kogu aeg talle survet avaldada ja oma servid kindlalt võita. Eesmärk oli stabiilselt hästi mängida ja see õnnestus," jätkas eestlanna.

Kuidas oli mängule minna, teades, et Venemaa on alustanud Ukrainas suurt sõda? "Eks selliseid asju kuulda on kogu maailmale keeruline. Raske päev on olnud, aga tennis aitas mul sellest negatiivsest emotsioonist välja saada," tunnistas Kontaveit. Eestlanna lisas, et kohapeal räägitakse tegelikult Ukraina sündmustest minimaalselt.

Meie esinumbri järgmine vastane on lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 13.), kes alistas täna hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 9.) 6:2, 6:2.

Millist mängu eestlanna ootab ja kuidas hindab oma võimalusi? "Alles Peterburis ma mängisin temaga. Ta on viimased nädalad hästi mänginud, aga mina samamoodi. Tuleb kindlasti raske kohtumine ja kõva võitlus. Pean olema valmis väga agressiivseteks löökideks ja paljudeks winneriteks, aga üritan ka ise suure energiaga mängule tulla, iga punkti eest võidelda ja võimalikult puhta mängu teha. Tähtis on see, et annan endast parima," ütles Eesti esireket.

Jaga
Kommentaarid