CSKA-ga oleks Žalgiris pidanud mängima 25. märtsil ja Zenitiga 8. aprillil.

"Räägime Euroliigas osalevate Lääne-Euroopa klubidega ja pakume neile välja kõigi Venemaa klubidega peetavate mängude boikoteerimist. Mitte ainult võõrsil peetavate mängude," ütles Žalgirise president Paulius Motiejunas klubi avalduses.

"Euroliiga arutab kõiki teemasid homsel koosolekul, aga leidsime, et see reaktsioon on liiga aeglane. Meie oleme oma otsuse juba teinud," lisas ta.

Nagu Motiejunas mainis, saavad kõikide Euroliiga võistkondade esindajad reede lõunal kokku ja arutavad tekkinud olukorda.

Tänasest Euroliiga mängudest on edasi lükatud Müncheni Bayerni - Moskva CSKA heitlus. Esmalt teatas Bayern, et tänasest matšist teleülekannet ei teha, hiljem esitati taotlus kohtumise edasi lükkamiseks. Kaks tundi enne avavilet saadigi positiivne vastus.

Pisut hiljem lükati edasi ka teiste Venemaa klubide kohtumised (Vitoria Baskonia - Kaasani Unics ja Zenit - Barcelona).

Mida on Venemaa tungimine Ukrainasse veel korvpallimaailmas kaasa toonud?

  • Kalev/Cramo teatas, et loobub VTB Ühisliigas mängimisest. Mida otsustab Poola tiim Zielona Gora, pole veel teada. Mitte-Venemaa võistkondadest teevad sel hooajal Ühisliigas kaasa ka Nur-Sultani Astana (Kasahstan) ja Minski Tsmoki (Valgevene).
  • Šiauliai klubi loobus sel hooajal käivitatud Põhja-Euroopa korvpalliliigas (ENBL) mängust Krasnojarski Jenisseiga. Samas liigas teeb kaasa ka Tartu Ülikool Maks&Moorits, nemad kohtusid Jenisseiga jaanuari alguses.

Rahvusvaheline korvpalliliit FIBA pole Venemaa kallaletungi maininud üheski uudises või sotsiaalmeediapostituses. Venemaa meeste koondise MM-valikmäng Hollandi vastu algas Permis Eesti aja järgi kell 17, selle võitis Venemaa tulemusega 80:69.

Jaga
Kommentaarid