Kontaveit tegi avasetis mängu esimese ja otsustava murde kümnendas geimis, võites seti 6:4. Teise seti alustuseks murdis eestlanna taas Jabueri pallingu ning pääses 3:0 ette. Teine murre tuli kuuendas geimis ja oma pallingugeimi hoidmisega lõpetas Kontaveit mängu.

Tuneesia esireketi kindlalt üle mänginud Kontaveit realiseeris kaheksast murdepallist kolm ning andis Jabeurile vaid ühe murdevõimaluse. Mängu üldpunktid jäid eestlanna kasuks 74:49. Kohtumine kestis tund ja 12 minutit.

"Avasetis oli väga võitluslik mäng kuni 5:4 seisuni, mil suutsin murda ja seti võita. Ma tõesti nautisin tänast mängu," sõnas Kontaveit vahetult matši järel väljakul antud lühiintervjuus.

Kontaveiti järgmine vastane on lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 13.), kes alistas täna hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 9.) 6:2, 6:2.

Delfi kajastas mängu käiku geimide kaupa.

Avasett 6:4 Kontaveitile:

1:0. Anett Kontaveit loovutas oma esimesel servigeimil kaks punkti.

1:1. Jabeur peab kõvasti rohkem vaeva nägema ja päästma kolm murdepalli, kuid suudab servigeimi hoida. Doha publik on selgelt tuneeslanna poolt.

2:1. Kontaveit hoiab kindlalt oma pallingut.

2:2. Jabeur hoiab oma servigeimi, kuigi pidi päästma veel ühe murdepalli (mängu neljanda).

3:2. Kontaveit on oma servil taas kindel.

3:3. Ka Jabeur sai vahelduseks ühe kergema servigeimi hoitud.

4:3. Kontaveit hoiab taas kindlat oma pallingut, loovutamata ühtegi punkti.

4:4. Jabuer võitis oma servigeimi, loovutades kaks punkti.

5:4. Kontaveit hoiab pallingut, võites seisult 30:30 kaks viimast pallivahetust. Jabeur näitab oma frustratsiooni välja.

6:4. Kontaveit pääses 40:0 ette, sai kolm settpalli ja realiseeris neist kohe esimese.

Teine sett 6:1:

1:0. Kontaveit jätkab enesekindlalt ja hoiab pallingut. Tuneesia tennisist pole saanud veel ühtegi murdepalli. Eestlanna on realiseerinud viiest murdevõimalusest ühe.

2:0. Kontaveit pääses taas vastase servil 40:0 ette ja realiseerib kohe esimese võimaluse.

3:0. Jabeur sai mängu esimese murdepalli, kuid ta ei suuda seda realiseerida. Teist võimalust eestlanna talle enam ei anna.

3:1. Jabeur võitis suurte raskustega oma pallingu, päästes ka ühe murdepalli.

4:1. Veel üks kindel servigeimi hoidmine Kontaveiti poolt.

5:1. Kontaveit murrab ja hakkab servima mängu võidule.

6:1. Kontaveit hoiab oma servi kindlalt ja võidab matši 6:4, 6:1.

Mängu eel:

Kaheksandikfinaalis belglanna Elise Mertensi (WTA 26.) 6:3, 0:6, 6:2 alistanud Kontaveit kohtub järgmises ringis hea sõbra ja konkurendi, tuneeslanna Ons Jabeuriga (WTA 10.). Jabeur sai kaheksandikfinaalis 6:1, 3:6, 6:3 jagu tšehhitarist Tereza Martincovast (WTA 42.).

"Kui Jabeur peaks võitma, siis tuleb raske mäng," rääkis Kontaveit hetkel, mil tema vastane veerandfinaalis veel teada polnud. "Mul on väga hea meel, et ta on tagasi ja terviseprobleemidest jagu saanud."

Kontaveit viitas jaanuarikuisele Sydney WTA turniirile, kus ta Jabeuriga veerandfinaalis kohtus. Kontaveit võitis avaseti 6:4 ning sai seejärel loobumisvõidu. Kaks konkurenti on omavahel kohtunud seni viiel korral, omavaheline seis on tuneeslanna kasuks 3:2.