Junior WRC sotsiaalmeediakanaleid, mis kajastasid Kimathi testisõitu Norras, on risustatud rassistlike emotikonidega. FIA tegi kolmapäeva õhtul Kimathi kaitseks avalduse.

"FIA Junior WRC võistleja McRae Kimathti on Rootsi ralli eel langenud rassistliku sõimu ohvriks. Mõistame hukka igasuguse diskrimineerimise meie tiimide, võistlejate ja fännide suunas ning astume vajalikud sammud, tagamaks, et sellest ahistamisest teavitataks vastavaid ametivõime. Töötame mitmekesisema ja kaasavama spordiala ülesehitamise nimel. Ahistamisele tuleb tähelepanu juhtida ning see kõrvaldada. Sellele pole meie spordis ja ühiskonnas kohta," seisab avalduses.

1995. aasta maailmameistri Colin McRae järgi eesnime saanud Kimathi rääkis eile WRC pressiteate vahendusel, et nägi esimest korda lund alles eelmisel nädalal. Rallisõiduga alustas ta 2016. aastal ning on endale Aafrikas juba nime teinud.

"Olen väga põnevil, aga samal ajal kardan külma!" rääkis Kimathi Norras Ford Fiesta Rally3 autot testides. "Me pole sellist tüüpi ilmaga harjunud. Meil paistab tavaliselt päev otsa päike."

"Ma pole kunagi lumel ega millelgi sarnasel olnud, seega on see mulle täiesti uus kogemus. Üritan Rootsis õppida ja koguda kogemusi nii palju kui võimalik. Tahan õppida teid ja erinevaid pinnaseid, mis aitaks mind tulevikus," lisas ta.

Kimathi pikem eesmärk on pääseda WRC auto rooli ning tulla esimese aafriklasena maailmameistriks.