Teisipäeval toimunud valitsuse erakorralise istungi päevakorras oli kavas neli teemat, millest ükski ei puudutanud potentsiaalset WTA tenniseturniiri. "Teemat ei võetud päevakorda, seda ei oldud nõus arutama," kinnitas Delfi Spordile tenniseliidu peasekretär Allar Hint. "Sellega on turniiri saaga lõppemas. Kui mingit ootamatut imet ei juhtu, siis sel aastal WTA turniiri Tallinnas ei toimu."

Tenniseliidul oli kindlustatud erasponsoritelt ja Tallinna linnalt kokku 400 000 eurot toetust. Valitsuse reservfondist küsiti 900 000 euro aasta kohta kokku kolmeks aastaks, et saaks turniiri ikkagi korraldada.

Miks valitsus turniiri toetamist täna arutlusele ei võtnud, ei osanud Hint öelda. "Ei ole praegu rohkem informatsiooni kui see, mis on (peaminister) Kaja Kallase sulest varasemalt põhjendustena ilmunud," sõnas alaliidu peasekretär. "Täna saime valitsuse büroost lihtsalt suusõnalise otsuse."

"Tühi tunne on sees," tõdes Hint. "Tennise- ja spordiinimesena on kahju, et täna otsust ei sündinud või õigemini, et otsustati teistpidi. Kindlasti oleks see eesti spordile hea olnud."

Kuidas tänane valitsuse otsus võib mõjutada tulevikus eestlaste võimalusi korraldada kodumaal WTA turniiri? "Ma arvan, et sellist pakkumist iga aasta lauale ei tule. Loomulikult maailm muutub alati ja võib-olla pakutakse üht, teist või kolmandat. See oli aga üks unikaalne hetk eesti spordi- ja tenniseajaloos. On võimatu ennustada, kas selliseid pakkumisi veel tuleb," kommenteeris Hint.

"Peame silmad ja kõrvad lahti hoidma ning lootma, et meiega arvestatakse ka tulevikus," lisas tenniseliidu peasekretär.