Eestlanna kaotas avaseti alustuseks kaks oma servigeimi, kuid suutis kohe vastu murda. Kontaveit tunnistas, et kuna on viimasel ajal mänginud sisehallis, oli alguses välitingimustega raske kohaneda.

"Jah, kindlasti oli vaja alguses harjuda [tingimustega]. Siin oli päris tuuline ka, eriti servil oli keeruline. Ülesviskel pall natuke liikus ja ei olnud nii lihtne servida kui sisetingimustes. See on asi, millele saan homme treeningul veel tähelepanu pöörata. Loodetavasti ülehomses mängus tuleb serv paremini välja," sõnas Kontaveit mängujärgsel pressikonverentsil.

Pärast avaseti 2:2 viigiseisu võitis eestlanna seitse geimi järjest ega andnud enam Horvaatia tennisistile võimalust. "Kui ma oma servid kaotasin, üritasin tema pallingul nii hästi mängida kui võimalik. Tekkis võimalusi ja mingi hetk sain oma servil parema rütmi, mis andis vabadust ja mängukindlust natuke juurde," sõnas eestlanna.

Pärast Peterburi turniiri võitu oli Kontaveit veetnud paar päeva kodus ja reisis siis juba Dohasse. "Juba kolmapäeval sõitsin siia. Olen saanud mõned päevad harjuda [oludega]."

Kontaveiti järgmine vastane tuleb paarist Elise Mertens (WTA 26.) - Petra Kvitova (WTA 21.). Kumba vastast eestlanna eelistaks? "Mõlemad nad on juba selle turniiri varem võitnud. Neile sobivad siinsed tingimused ja see väljak. Igal juhul tuleb keeruline mäng. Mertensit ma pole vist kunagi võitnud ja Kvitovat olen küll paar korda võitnud, kuid ka mitu korda kaotanud. Tuleb keeruline mäng, aga ma mingeid suuri pingeid endale peale ei ole pannud selleks turniiriks. Saab, mis saab ja ma loodan, et suudan head tennist näidata."

Kontaveitil on Dohas abiks ka tema treener Dmitri Tursunov, kes oli Peterburi turniiri ajal haige.

Pärast Dohat plaanib Kontaveit mängida Indian Wellsi ja Miami turniiridel.