Venemaa koondis ei suutnud Pekingis nelja aasta tagust olümpiavõitu kaitsta ja kaotas finaalis Soomele 1 : 2.

Rabiner kurjustas oma arvamusloo alustuseks Venemaa jäähokiföderatsiooni presidendi Vladislav Tretjakiga, kes tõi pärast finaalkaotust vabanduseks, et Soomes on võrreldes elanike arvuga märksa enam jäähokihalle ja uisuväljakuid kui Venemaal.

"Oleme Toronto kohta sama asja mitu korda kuulnud. Seal olevat hokihalle rohkem kui tervel Venemaal. Hallid on hallid, aga hokiliidu president peaks asju veidi põhjalikumalt hindama," kirjutas Rabiner.

Ajakirjanik rõhutab, et soomlaste viimaste aastate edu taga on eeskätt nende peatreener Jukka Jalonen, kellel on lastud neli aastat rahulikult tööd teha. "Võib-olla on ta üldse parim treener kogu Euroopas. 2019. aastal võitis ta kehva meeskonnaga maailmameistritiitli, alistades ka meie "Tähtede meeskonna". Nüüd oli tal hoopis teine ​​olukord, kui Soome ei olnud must hobune, vaid favoriit, aga ta tegi olukorra selgeks. Ta on olnud pikka aega Soome treener ja kõik teavad, mida teha. Kõik teavad seda süsteemi."

Rabineri sõnul oli seda selgelt näha finaalis, kui Soome juhtima asus. Iga mängija täitis seejärel oma rolli "lausa kinnisilmi".

Rabineri sõnul peituvad Venemaa altmineku põhjused suuresti treeneritöös, sest juhendajaid vahetatakse pidevalt. Ainuüksi Jaloneni teisel ajastul (alates 2018. aastast) on Venemaa koondist juhendanud viis erinevat peatreenerit – Oleg Znarokist Aleksei Žamnovini.

"Millisest süsteemsest tööst saab siis rääkida? Ja mis on pistmist Soome hokiväljakute arvul pideva treenerite vahetamisega? Võib-olla tuleb teha nutikaid asju ja mitte pärast iga kaotust treenerit vahetada?"

Ajakirjanik lisab, et Tretjak rääkis talle pärast olümpiaturniiri, et tehtud vigade tõttu tuleb peatreener Žamnovi positsioon üle vaadata.

"Miks on see nii? Ilmselt sellepärast, et Venemaal on alati olnud mantra, et jäähokis tuleb võita. Aga me ei ela enam Nõukogude Liidus. On aeg ärgata 30-aastasest unenäost Punasest masinast," kirjutas Rabiner.

Ajakirjanik imestab, et Venemaal arvati Pekingi mängude eel, et venelased peaks ilma NHLi mängijateta kulla võitma. "Milline müüt, milline metsik pettekujutelm paneb meid nii arvama?" küsib ta.