Persson ründas veidi enne Peebu teeninduspunkti (39 km) ning kasvatas üsna ruttu teiste ees vahe 15-sekundiliseks. Terve ülejäänud distantsi tegi rootslane soolosõitu ning finišeeris uhkes üksinduses ajaga 2:33.06. See aeg oli koguni 30 minutit kiirem, kui eelmise aasta võitjal Mart Kevin Põllustel.

Teisena ületas finišijoone Andreas Nygaard (Norra), kes kaotas võitjale juba kahe minuti ja 52 sekundiga.

“Mul olid väga head suusad. Sain toitlustuspunktis vahe sisse ja siis andsin endast kõik. Lootsin väga, et suudan seda vahet lõpuni hoida. Olen väga rahul, et saan võidu koju viia,” rääkis Persson.

Parima eestlasena lõpetas äsja olümpiamängudelt naasnud Henri Roos, kes platseerus 47. kohale, kaotust võitjale 13 minutit. Mullune võitja Mart Kevin Põlluste jäi Roosile alla 41 sekundiga.

„Otseselt valmistumist Tartu Maratoniks polnud. Ei saa öelda, et see parima eestlasena lõpetamine mulle üllatusena tuli. Ma teadsin, et olen Mardiga üsna võrdne ja eks me enamuse ajast sõitsime koos ka,“ nentis Roos.

Naiste seas oli kiireim Britta Johansson Norgen (Rootsi), kes tuli finišisse ajaga 2:50.44. Parima eestlasena lõpetas 23. naisena Tatjana Mannima, kes kaotas Norgenile 23 minutit.