Sarnaselt avatseremooniale lavastas ka tänase piduliku lõpuürituse Hiina filmirežissöör Zhang Yimou.

Lõputseremoonia raames anti olümpialipp traditsiooniliselt üle järgmise taliolümpia korraldajatele. Olümpialipu said Milano linnapea Giuseppe Sala ja tema Cortina d’Ampezzo kolleeg Gianpietro Ghedina. Just nendes Itaalia linnades peetakse 2026. aasta taliolümpia.

ROKi president Thomas Bach tänas oma lõpukõnes Pekingi olümpia korraldajaid suurepäraste talimängude eest ja rõhutab ühtsuse tähtsust. Eraldi rääkis Bach koroonaviirusest, millega võideldes tuleb tervel maailmal olla samuti ühtne ja solidaarne. Ta rõhutas, et koroonavaktsiin peaks jõudma igasse maailma punkti sõltumata sellest, kui vaene või rikas keegi on.

Sportlasi tänas Bach sõbraliku konkureerimise eest. "Te mitte ainult ei austanud üksteist. Te toetasite üksteist. Võtsite üksteist omaks, isegi kui teie riike lõhestavad konfliktid," ütleb Bach olümpial osalenud sportlastele. "Te ületasite need lõhed, näidates, et selles olümpiakogukonnas oleme kõik võrdsed – hoolimata sellest, millised me välja näeme, kust me tuleme või millesse usume."