Serviti kindlustas laupäevase võiduga koha kahe parema seas ja seeläbi otsepääsme finaalnelikusse. Balti liiga kahekordsel võitjal on 36 punkti ja 27 silmaga kolmandal kohal paiknev Vilniuse VHC Šviesa enam Servitit püüda ei suuda. Viljandi HC hoiab teist kohta 32 punktiga.

Tapa võitis poolaja, Serviti mängu

Kahe Eesti klubi kohtumist Tapal kippus avaminutitel ära otsustama lätlane. Serviti joonemängija Arturs Meikšans tabas kolm korda järjest, kuid kodumeeskond jõudis kiirelt viigini. Tapa kaitses agressiivselt ja ründas edukalt. Kolm väravat Rail Agenilt ja tabamus Ilja Kosmirakilt andsid 15. minutil võõrustajatele 7:5 edu.

Tasavägine heitlus muutus kohati tulisekski ning oli ajahetk, kus mõlemal meeskonnal jäi platsile vaid neli väljakumängijat. Kord oli üks tiim väravaga peal, siis teine ning puhkepausi eel tabasid järjest Vahur Oolup ja Gert Trofimov, viies tapalased 15:14 juhtima.

Teinegi poolaeg algas võrdselt ja 37. minutil oli mänguseis veel 17:17. Siis jäi Tapa hätta skoorimisega ning põlvalastel sattusid pidurdamatusse hoogu Raiko Rudissaar ja Mathias Rebane. Vaid seitse minutit pärast viimast viigiseisu sai Serviti ette juba 24:17 ning mängusaatus oli otsustatud.

Tapa piirdus teisel pooltunnil kaheksa väravaga ning tunnistas Serviti 34:23 paremust. Rebane ja Rudissaar tabasid võitjate kasuks kuus ning Henri Sillaste viis korda. Tapa heaks viskasid Oolup ja Ageni viis ning Igor Berežnõi neli väravat.

Puuduvad põhimehed mõjutasid Kehrat rohkem kui Viljandit

Erinevalt esimesest Eesti-sisesest vastasseisust olid Viljandi ja Kehra valitsevast koroonaolukorrast kõvasti mõjutatud. Kahe meeskonna puudujate kokkulugemiseks ei piisanud kahe käe sõrmedestki. Küll oli Viljandil aga esmakordselt sel hooajal koosseisus põlvevigastusest paranenud ukrainlane Volodimir Maslak.

Kohtumine Viljandis algas võrdselt ning kaheksandaks minutiks olid väravaid visanud vaid Mihkel Lõpp ja Sigmar Seermann – kodumeeskond juhtis 3:2. Järgmise kaheksa minutiga tegi Viljandi aga 6:1 vahespurdi ja Aleksander Pertelson väravast saadi 9:3 ette. Kehra võitles tublisti, kuid oli raskustes Eesti koondise esiväravavahi Rasmus Otsa ülemängimisega.

16-aastane Alvar Soikka tegi veel 24. minutil seisuks 13:8, kuid kohe tabas kaks korda Oliver Ruut ja Viljandi võitis poolaja 17:9. Lõpp kasvatas teise pooltunni algul vahe esmakordselt kümne väravani, Ots tõrjus jätkuvalt hästi ning parimal juhul oli mulkide edu 13 tabamust.

Viimastel minutitel edu kahanes, aga Viljandi sai siiski kindla 33:23 võidu. Lõpp viskas seitse, Pertelson kuus ning Hendrik Koks ja Andrei Basarab viis väravat. Kehra kasuks tabas Seermann kaheksa korda, Sergio-Silver Kreegimaa lisas neli ning Soikka ja Danil Gumjanov kolm väravat.