"Mina suusakuningas? Ma ei arva nii," oli Pekingis kolm olümpiakulda võitnud Bolšunovi vastus Venemaa ajakirjanikele, vahendab Sport-Express.

"Täna pidime sõitma 50 km, kuid ilmastikuolude tõttu lühendati seda, kuna hommikul oli tugev tuul, pakane. Aga sõidu ajal tundus, et ka 50 km oleks saanud sõita, sest nii külm ei olnud ja tuul andis veidi järele. Ilmaolud olid täna piiri peal, aga 50 km oleks saanud veel sõita," leidis Bolšunov.

"Kuid mul õnnestus võita 30 km, nii et olen väga rahul, sest see on tõesti fenomenaalne tulemus. Ma ei tea, norrakad tahtsid üldse 15 km sõita, aga see oleks jäänud väheks. Hea, et oli ikka 30 km," arutles venelane.

Küsimusele, kas Bolšunov on hetkel võitmatu, vastas ta: "Täna võib-olla, aga homme on juba järgmine päev ja tuleb otsast alustada. Püüame, treenime edasi, seda enam, et arenguruumi veel on."

25-aastane Bolšunov jagas tunnustust tervele Venemaa meeskonnale, mis teda igakülgselt abistas. "Tahan öelda tänusõnad meie suurele meeskonnale. Aitäh hooldustiimile - kummardan nende ees, sest igal võistlusel töötasid suusad ideaalselt. Tahan tänada kõiki treenereid, kes mind rajal aitasid, samuti oma treenerit Juri Borodavkot. Tegime kõik õigesti, valmistusime olümpiamängudeks parimal viisil. Samuti tahan tänada oma sugulasi, kes muretsevad ja mind alati toetavad," lisas venelane.

Bolšunov võitis Pekingis kuldmedali lisaks maratonile 30 km suusavahetusega sõidus ja 4x10 km teatesõidus ning sai hõbeda 15 km klassikas ja pronksi sprinditeates.