Endine Venemaa tippiluuisutaja Polina Šuboderova rääkis Saksamaa ajakirjale Bild, kuidas Tutberidze teda ebaõnnestunud treeningu ajal kohtles. Nimelt oli Tutberidze venelannat sundinud kuni treeningu lõpuni suletava kaanega prügikastis istuma.

"Prügi läheb prügi hulka!" meenutas Šuboderova sõnu, mida Tutberidze teda prügikasti saates ütles.

See pole esimene kord, kui Šubodoreva on Tutberidze karmidest meetoditest rääkinud. Juba 2019. aastal meenutas ta hirmsaid seiku oma treeningutelt.

"Isegi kui oled kaks varvast katki murdnud, lähed sa trenni ja teed sama harjutust sada korda päevas. Vajadusel isegi kakssada korda," rääkis Šuboderova toona. "Ta ütles asju otse näkku. Pole vahet, kas sa olid 12- või 16-aastane."

Pekingis puhkes Tutberidze ümber pahameeletorm, kui ta võttis Valijeva ebaõnnestunud vabakava järel vastu halastamatute küsimustega. „Miks sa kõik nii käest andsid? Miks sa täiesti lõpetasid võitluse? No selgita, kusagil pärast Axelit andsid sa täiesti käest," ründas ta jäält tulevat pisarais õpilast.

Selle peale võttis avalikult sõna ka rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach. "15-aastane tüdruk oli jääl tõsistes raskustes, üritades end kokku võtta ja kava lõpetada. Kehakeelest oli näha, millise vaimse stressi all ta kannatas. Kui ma nägin, kuidas tema saatjaskond teda vastu võttis, koheldes teda ääretult jahedalt, oli see kõhedust tekitav vaatepilt," sõnas Bach. "Soovin Kamila Valijevale, et tal oleks sel raskel ajal tema perekonna ja sõprade toetus."

47-aastane Tutberidze treenib lisaks Valijevale Pekingis olümpiavõitjaks tulnud Anna Štšerbakovat ja olümpiahõbedat Aleksandra Trussovat, kes mõlemad on 17-aastased.