Valijeva, kes võitis Pekingis võistkondliku kulla, sai naiste üksiksõidus osaleda vaid tänu rahvusvahelise spordikohtu otsusele, sest oli detsembris andnud Venemaa meistrivõistlustel positiivse dopinguproovi. Tema tulemuste taha naiste üksiksõidus märgiti tärn ning kui neiu oleks poodiumile tulnud, poleks medalitseremooniat toimunud.

Valijeva oli kaks päeva tagasi toimunud lühikava järel liidrikohal, kuid ebaõnnestus tänasel vabakaval täielikult ning langes neljandaks.

"Ma olen nii vihane. Teades nende Vene tüdrukute ajalugu, ei tule tal enam olümpial teist võimalust. Selles võib olla üsna kindel. Need tüdrukud pääsevad 15-, 16-, 17-aastastena olümpiale ning järgmised on juba peale tulemas," rääkis Korpi Soome rahvusringhäälingule YLE.

"Seda poleks tohtinud juhtuda. Kui dopinujuhtub B-proovi näol kinnitust leiab, siis on noor inimene saanud täiskasvanute ja süsteemi poolt kõvasti petta."

"Võime arutada, et kas ta oleks pidanud üldse pärast positiivset dopinguproovi uisutama. Kas ta oli mentaalselt valmis? Kas sellega mitte ei traumeeritud teda rohkem? Kogu sõitu saatis väga muserdav atmosfäär, kuigi olid ka mõned suurepärased esitused," jätkas Korpi.

"Iluuisutamisel on tõsiselt vaja peeglisse vaadata. Neid lapssportlasi ei tohi enam rohkem jalge alla tallata. Me oleme läinud vales suunas ja liiga kaugele - nii mitmeski ebaeetilises mõttes, millest doping on ainult üks osa."

"See pole ainult Venemaa probleem, kuigi mõned ütlevad, et see on riigi poolt juhitud. Ebasobiva treeningkultuuriga on seotud veel mitmeid probleeme. Ma loodan, et sellest saab suur äratuskell. Uisutajad, fännid ja kõik on sellest sagimisest šokeeritud. See peab lõppema. Lapsi peab kohtlema inimlikult. Vanusepiirang tuleb seada juba algajate tasemele," ütles Korpi, lisades, et see peaks täiskasvanute võistlustel olema 18 eluaastat.

"Punktisüsteemi tuleks muuta nii, et juba 5-aastastele ei peaks hakkama õpetama keerulisi hüppeid. 17-aastased on praegu juba täiesti katki. Põhiraskus võiks minna artistlikkusele ja kreatiivsusele, see on kogu spordiala juures kõige vingem."