Kui vaadata NHLi ametliku spordiennustusportaali OlyBet statistikat Eestis, joonistub meie kohalikuks lootuste esiviisikuks mõneti üllatuslikult Washington Capitals, Colarado Avalanche, Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes ja St Louis Blues.

1. Washington Capitals, populaarsuse põhjust otsi Ovechkinis


Hooaega poolitava tähtede mängu 3 vs. 3 turniirivõidu tõi ära Metropolitani divisjon ja seda hoolimata faktist, et fännide poolt kapteniks valitud Alex Ovechkin vaatas „haiguse, mida me kõik teame, aga ei nimeta” tõttu melu telekast. Natuke pean vanameister Ovechkinist rääkima, sest Eestis on sellel hooajal OlyBeti spordiennustusportaali statistika järgi fännidel kõige enam usku olnud Washington Capitalsi (1.) edusse ja kõige suurema tõenäosusega on põhjus just Alex Ovechkin.

Kui hooaja alul troonisidki USA pealinlased liigatabelit, siis praeguseks hoitakse küünte-hammastega Wild Cardi kohast kinni. Olgugi et Ovechkin on oma telerivaatamise pausilt tagasi ja esimene söödupunkt kohe esimese mänguga juures, siis natuke juba liiga tüüpiliselt koos kaotusega Blue Jacketsitele.

Teine mees, kellest sai legend 2014. aastal Sotši olümpiaturniiril Venemaa vastu mängides, on T.J. Oshie. Tolleaegne kohalike väikeste hokipoiste lemmik number üks, eriti pärast karistusviskeid selles samas mängus. Kuid üldiselt siiski ei ole Washington Capitals teab mis kultusäge hokipaik. Kuznetsov, Backström, Tom Wilson jne on küll supermängijad, aga kaldun arvama, et siiski mitte nii populaarsed, et seletada Capitalsi kõrget staatust siinsete fännide seas.

Kui püüda siiski analüüsida, miks just Washington Capitals on siinmail lemmikuks, siis sportlikust tulemusest ühest vastust ei leia. Tiimil on ette näidata üks Stanley karikas kogu ajaloo vältel, mis tõsteti pea kohale aastal 2018. Tuumik on paljuski sama ja tegelikult tehtud viimastel aastatel korralikke põhihooaegu, kuid valdavalt on play-off’id seinana vastas. Pärast 2018. aasta karikavõitu on kõikide play-off’ide esimeses ringis tulnud vastasele alla vanduda, viimati Boston Bruinsi vastu häbiväärselt ühe võiduga nelja kaotuse vastu.

2. Colarado Avalanche teab, paberil võib Stanley karika anda


Rääkides meie fännide esiviisikulootuse meeskondadest Colorado Avalanche (2.) ja Carolina Hurricanes (4.), siis mõlemad on tiimid, mis viimastel hooaegadel on olnud väga heas sportlikus hoos. Colorado Avalanche’i (2.) jaoks on minul tänu endisele mängijale Peter Forsbergile alati veidi soojem koht rinnus. Hetkel pole neil küll kellegi abi vaja, sest Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen on NHLi üks tõhusamatest ründeliinidest. Lisaks vanameister Nazem Kadri (liiga kolmas ja seda 60 punktiga), noor Cale Makar ja Andre Burakovsky ning see on ainult algus – kindlasti tiim, kellele paberil võib Stanley karika anda. Spordiennustuse statistikat tasub jälgida ja oma panused teha OlyBeti NHLi portaalis.

3. Tampa Bay, kahekordne karikavõitja ja tänavune tiitlipretendent


Samal ajal on viimase kahe hooaja meister, Stanley Cupi võitja Tampa Bay (3.) vaatamata korralikule hooajale Washington Capitalsi (1.) populaarsusest natukene maas. Nende võiduvõimalusse on Eestis usku umbes sama palju kui Colorado Avalanche’i (2.), mis on hetkel NHLi läänekonverentsi liider. Tampa Bays (3.) on uueks täheks Nikita Kutšerov, kellest tiim tundis veidi puudust. Ma ütlen veidi ainult sellepärast, et Tampa mäng jooksis ka ilma kõige suurema täheta õlitatult. Meeskonna liider ja punktimasin on kapten Steven Stamkos, kes on 45 mänguga kogunud 52 punkti, olles sellega hetkel 11. kohal. Lisaks NHLi parim kaitsja, kaitsjate arvestuses ka liiga punktiliider Victor Hedman, kelle löökviske kiiruseks All-Starsi nädalavahetusel mõõdeti 166 km/h. Loomulikult pani ta selle võistluse ka kinni. Tampa on sel hooajal pärast veidi laiska algust selgelt domineerinud ja sellega Eesti fännide usalduse ära teeninud.

4. Carolina Hurricanes, heas sportlikus hoos


Carolina Hurricanes on praktiliselt samade tugevustega mis Colorado Avalanche ehk võimas ründeliin, kuigi veidi lekkivam kaitse, mida peab lappima liiga parim väravavaht. Ründe tippsalvajaks võib pidada Sebastian Ahot, All-Starsi täpsusvisete võitjat, kellele on kahuritena lisaks Andrei Svechnikov, Tony DeAngelo ja Teuvo Teravainen ning liiga kindlaim kinnas Frederik Andersen.

5. St Louis Blues, populaarsus toetub supertähele


St Louis Bluesi kohaliku populaarsuse taga on ilmselt supertäht Vladaimir Tarasenko, sest liigas üldiselt ollakse ikka üpris keskmikud.

Kui ise soovitusi jagama peaks, siis vaadake Florida Panthersi mängu, sel hooajal täiesti pidurdamatult hea tiim. Läbi filmide ja sarjade on maailmas kõige rohkem kuulsust kogunud kindlasti New York Rangers, mis asub samal ajal Eesti populaarsuse tabelis üllatuslikult üsna keskel. Panustamisaktiivsuselt on nad 12. kohal 32 klubi seast. Kohe nende järel tuleb Vegas Golden Knights, kelle mängu NHLi ametlik spordiennustusportaal OlyBet Eesti fännid äriklassis otse Las Vegasesse vaatama viib. Vegas Golden Knights on ägeda edulooga NHLiga liitunud meeskond ja nad mängivad pagana hästi! Just nendest tahan oma järgmises loos pikemat rääkida.


Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid