"Ma ei mõista Valijeva dopingu kasutamise motiive. Eriti kuna sportlane on nii noor," ütles Ganus Norra väljaandele VG.

"Tean, et Valijeva dopingutest oli negatiivne nii vahetult enne kui ka pärast kuulsat võistlust Peterburis 25. detsembril," lisab 57-aastane venelane. Valijeva andis positiivse testi just Peterburi võistlusel.

Ta pakub välja, et Valijeva positiivne proov võib olla tingitud võimuvõitlusest Venemaa iluuisutamises.

"Ma ei ole üldse naiivne, kuid ma ei taha välistada, et tegemist võib olla konfliktiga erinevate praktikute vahel. Nii räpaseid trikke on varemgi kasutatud," ütles Ganus.

Valijeva juhtumit peab Ganus väga keeruliseks. "Kogu see asi on idiootne ja hullumeelne. On uskumatult kahju, et nii noor sportlane on toimuva keskmesse sattunud," lausus Ganus.

Venelane peab rahvusvahelise spordikohtu (CAS) otsust, mis lubas Valijeval Pekingis võistlemist jätkata, õigeks. "Minu seisukoht võib tunduda paradoksaalne, kuid ma toetan CAS-i otsust. Kuigi see on väga vastuoluline. Leiti siiski keelatud ainet. Ja see on kindlaks tehtud fakt. Kui sportlane poleks alaealine, siis oleksin CAS-i otsusele suure küsimusega reageerinud, kuid ta on alaealine," ütles Ganus üleeile Venemaa meediale.

Ganus nimetati Venemaa antidopingu juhiks pärast Sotši olümpia suurt dopinguskandaali ning töötas sellel ametikohal aastatel 2017–2020. Kaks aastat tagasi ta väidetava rahalise väärkasutamise tõttu vallandati.