Pärast olümpiale jõudmist positiivse koroonaproovi andnud Riiber pidi väikese mäe individuaalvõistluse vahele jätma ja karantiinihotellist sai ta välja vaid päev enne suure mäe võistlust. Seal võitis norralane kindlalt hüppevooru, aga 10 km suusasõidus eksis ta esmalt rajalt, siis väsis ja lõpetas kaheksanda kohaga.

Riiberist pisut varem karantiinist pääsenud Kristjan Ilves langes suusasõiduga teiselt positsioonilt üheksandaks. Sama lennuga sõitis Norrasse ka Ilves.

"Püüdsime Riiberit veenda, aga saime kiirelt aru, et sellest ei tule midagi välja," rääkis Norra kahevõistluskoondise spordidirektor Ivar Stuan ajalehele VG.

"Ta oli täiesti läbi ja energiast tühi. Tema viimased 14 päeva on olnud kohutavad. Isegi hullemad, kui me arvasime," lisas Stuan.

24-aastane Riiber on küll kahekordne individuaalne maailmameister ja ta on kolmel järjestikusel hooajal võitnud MK-sarja, aga olümpiamängudelt tal individuaalne medal puudub. Neli aastat tagasi tuli Riiber PyeongChangi olümpial meeskonnavõistluses hõbedale.

Norrat esindavad Pekingi olümpia meeskonnavõistluses Espen Andersen, Espen Björnstad, Jens Luraas Öftebro ja Pekingis suure mäe jõuproovi võitnd Jörgen Graabak.

Koos Austriaga Norra suurimate konkurentide sekka kuuluv Saksamaa koondis sai meeskonnavõistluseks aga lisajõudu. Koosseisu lülitati koroona tõttu mõlemad individuaalvõistlused vahele jätnud kolmekordne olümpiavõitja Eric Frenzel. Ta vahetas välja Johannes Rydzeki. Lisaks Frezelile on Saksamaa tiimis Vinzenz Geiger, Julian Schmid ja Manuel Faisst.

Meeskonnavõistluse hüpped algavad Eesti aja järgi neljapäeval kell 10 ja suusasõit kell 13.