Eesti meeskond koosseisus Henri Roos ja Martin Himma tegi esimeses poolfinaalis ilusa etteaste ning lõpetas 13 riigi konkurentsis viiendal kohal. Võitnud Norrale kaotati vaid seitsme sekundiga. Otsepääsu finaali tagasid ka Prantsusmaa, Soome ja Kanada.

Eestil oli lootus veel aegade võrdluses finaali jõuda, kuid paraku oli teine poolfinaal oluliselt kiirem. Sealt said automaatselt edasi Itaalia, Rootsi, Šveits ja Austria ning aegadega Venemaa ja USA.

Eesti meeskond sai kokkuvõttes 11. koha, mis on meie suusasprinterite kõigi aegade kõrgeim koht olümpiamängudelt.

Meeste finaalis võttis kuldmedali Norra, kelle andrumees Johannes Hösflot Kläbo suutis viimases vahetuses Joni Mäki (Soome) ja Aleksandr Terentjevi (Venemaa) lõpukiirendusega üle sõita. Soome sai 2,5-sekundilise kaotusega hõbeda ja Venemaa 4,3-sekundilise kaotusega pronksi.

Norral sõitis Kläbo kõrval Erik Valnes, Soomel said hõbeda Mäki ja Iivo Niskanen, venelastel pronksi Terentjev ja Aleksandr Bolšunov.

Naistest võidutses Saksamaa

Eesti naiskond koosseisus Mariel Merlii Pulles ja Keidy Kaasiku lõpetas teise poolfinaali 9. kohal (+1.47). Kokkuvõttes tähendas see 16. kohta.

Naiste põneva finaalsõidu medalid jagati alles finišisirgel, kus Victoria Carl näitas kõige kiiremat lõpuspurti. Sakslanna edestas Jonna Sundlingut (Rootsi) 0,17 ja Natalja Neprjajevat (Venemaa) 0,7 sekundiga. Esimesena jäi medalita Soome (+3,9; Kerttu Niskanen, Krista Pärmakoski). Juba neljanda vahetusega medalikonkurentsist langenud Norra naiskond oli alles kaheksas (+1.05).

Kulla võitnud Saksamaa naiskond sõitis koosseisus Katharina Hennig ja Carl, Rootsil said hõbeda Sundling ja Maja Dahlqvist, Venemaal pronksi Neprjajeva ja Julia Stupak.