Täna sai ka selgeks, et Eesti senine rahvusnaiskonna peatreener Lorenzo Micelli on siirdumas Bulgaaria rahvusnaiskonna peatreeneriks. Täna päeval kirjutas Delfi Micelli ja Bulgaaria koondise lepingusaagast pikemalt.

Võrkpalliliidu presidendi Hanno Pevkuri sõnul on ühest küljest küll kahju, et Micelliga alustatud arengutee enneaegselt katkes, ent samas näitab Euroopa esikümnes oleva naiskonna soov Micellit palgata, kui tugeva treeneriga Eesti naised kaks aastat tööd said teha.

“Küllap Lorenzo ise annab täiendavad selgitused oma valikute kohta, ent alaliidu ülesanne on nüüd leida naiskonnale peatreener, kes tagab parima võimaliku komplekteerituse ja ettevalmistuse järgmisel aastal kodus toimuvaks EM-finaalturniiriks,” kommenteeris Pevkur alaliidu pressiteate vahendusel.

Pevkuri sõnul leidsid kõik juhatuse liikmed, et praeguses olukorras on mõistlik korraldada rahvusvaheline konkurss. “Ootame nii Eesti kui välismaiste treenerite avaldusi koos visiooniga hiljemalt 15. märtsiks ja oleme võtnud eesmärgiks, et hiljemalt 1. aprilliks on rahvusnaiskonna uus peatreener selge.”

Micelli rõhutas, et tegi sellise otsuse puhtalt oma isikliku elu ja edasise karjääri nimel. “Mul on väga-väga kurb Eesti koondise juurest lahkuda, aga ma ei saa sellist võimalust käest lasta. Pean mõtlema oma vanusele ja oma perele, see oli minu otsus ja mina vastutan selle eest. Mul pole mitte ühtegi etteheidet Eesti alaliidule, kõik tingimused olid parimad, millega olen seni kokku puutunud,” sõnas Micelli.