Norralane alustas 10 km pikkust suusasõitu 44 sekundit enne lähimat jälitajat Kristjan Ilvest ja hoidis esialgu jälitajate ees edu. Esimese ringi lõpus valis ta staadionil raja, mis viis finišisse, mitte järgmisele ringile ja vahe sulas poole minuti võrra.

"Keskendusin tehnikale ja püüdsin rahulikuks jääda, aga kui pilgu üles tõstsin, nägin finišijoont. Sel hetkel tahtsin suusad jalast ära võtta ja staadionilt minema joosta," rääkis Riiber Norra rahvusringhäälingule.

Norra koondise mänedžer Ivar Stuan ütles, et Riiber tutvus suusastaadioniga esimest korda alles täna. Sportlase enda sõnul oleks tal medali eest võitlemine isegi ilma ära eksimata keeruliseks läinud. Lõpuks sai Riiber kaheksanda koha.

"Poolel maal olin krampidega suures hädas. Keha pole suusatamisega harjunud, vähemalt mitte 20 miinuskraadiga. Tundsin ennast rajal halvasti ja võib-olla oleksin pidanud suusasõidu vahele jätma," ütles Riiber ja lisas, et pole kindel, kas suudab Norrat meeskonnavõistluses aidata.

Koos Riiberiga Norra koondise juures harjutav Kristjan Ilves lõpetas üheksandana. Kolleegist paar päeva varem karantiinihotellist välja saanud Ilvese mõjus pingutus samuti rängalt, sest ta sõitis ennast pildituks ja ta viidi olümpiakülla taastuma. Kommentaare Ilves täna anda ei jõudnud.