"Üldiselt jään ikka rahule, kui võtan arvesse kõike seda, mis sellel teekonnal siia olümpiale üldse on olnud. Suutsin teha oma hooaja tulemuselt teise kava. Arvan, et see oli hea aeg ja koht, kus seda teha," kommenteeris Kiibus, kes jaanuaris Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistlustel sai 171,64 punktiga 11. koha.

"Peale kodust EM-i olin küll oma tulemuses pettunud, aga samas sain nii palju toetust, et sain aru, et pole midagi nukrutseda. Ja siis tuli ka väga palju muid probleeme seoses minu vigastusega mulle tee peale ette, mul polnudki väga palju aega siin juurelda selle üle, mida ja kuidas, vaid tuli tegutseda."

Kiibusel oli plaanis elu esimese olümpia õhkkonda täiega nautida ning sellega sai ta enda sõnul ka hakkama: "Hästi palju kahetisi tundeid oli. Ühelt poolt sa õudselt naudid seda momenti, oled enda üle juba nii uhke, et oled siin, teisalt ei tahaks leppida ju ainult selle stardieelse rõõmutundega, vaid tahaks ka seda pärast tunda. Ja tahaks veel võistelda, tahaks vabakava ka näidata! Selliseid kõhklusi oli palju, aga lõpuks, kui kava käima läks ja eriti kui oli juba poole peal, hüpped tehtud, siis need emotsioonid olid tõesti võimsad!"

Vabakava võistlus 25 paremale sportlasele peetakse neljapäeval Eesti aja järgi algusega kell 12. Kui 30-st naisest oli lühikava sooritanud 17, hoidis Kiibus 9. kohta.