Kuldmedali võitis šveitslanna Mathilde Gremaud, kes sai teisel katsel kirja 86,56 punkti. Hõbeda võitis hiinlanna Eileen Gu, kellel jäi kullast puudu kõigest 0,33 silma. Sildaru teenis avakatse eest 82,06 punkti.

„Nüüd on juba hoopis teistusugused emotsioonid. Tunne on palju reaalsem, kui hommikul mäe peal olles. Tunnen, et olen sõnatu. Endiselt mingil määral šokis,” sõnas Sildaru pärast auhinnatseremooniat.

Sildaru tõdes, et olümpiamedal on võrreldes varasemalt võidetud autasudega tunduvalt raskem. „Pidin selle ise kandikult ära võtma. Alguses ei osanud üldse oodata, et see on nii raske. Tegelikult on ikka väga raske medal,” tunnistas ta.

Värske olümpiamedalist rääkis, mis protseduurid tal võistluse lõpu ja medalitseremoonia vahel läbi tuli teha. Esmalt ootas teda suur pressikonverents, kus kohalikud Hiina ajakirjanikud esitasid talle ühe küsimuse. Edasi algas suhtlus lähedastega ning minna tuli ka dopingukontrolli. Lisaks üritas ta võimalikult palju jälgida ka kahevõistleja Kristjan Ilvese võistlust.

„Üritasin vaadata. Suusatamist vaatasin, vahepeal sättisin end medalitseremooniaks. Väga lahe oli. Tegelikult oleksin tahtnud staadionile minna, kuid kahjuks ei saanud,” tunnistas Sildaru, et ta elas Ilvesele tuliselt kaasa.

Kõikide muude tegevuste kõrval on ta üritanud vastate ka talle saabunud õnnitlustele. Nii tuleb tal kordamööda avada Instagrami ja Messengeri, et kõikidele õnnitlejatele ka viisakalt vastata. „See on hästi tore, et inimesed õnne soovivad ja kaasa elavad,” rääkis Sildaru ning lisas, et õnnitlejate seas on olnud ka peaminister Kaja Kallas, president Alar Karis ning kultuuriminister Tiit Terik. „Praegu seda kõike veel raske hoomata, kuna ma ei ole veel Eestis. Olen siin omas elemendis. Kuulsin, et Pirital süüdati minu auks olümpiatuli. See on ikka selline suurem värk. Natuke hirmutav, et minu auks tehakse selliseid asju.”