Pekingis juba Big Airis pronksi ning neli aastat tagasi Pyeongchangis pargisõidus hõbemedali teeninud Gremaud sai eilses kvalifikatsioonis alles 12. koha ehk pääses finaali viimasena. Esimesena lõppvõistluselt välja jäänud Megan Oldhami edestas Gremaud kõigest 0,36 punktiga. 14. koha saanud Lara Wolf jäi Gremaud’le alla 0,90 punktiga.

Finaalis teenis Gremaud oma teise laskumise eest aga 86,56 punkti, mis tõi talle ka kuldmedali. „Eilne päev oli täiesti hullumeelne. Pääsesin finaali ülimalt napilt. Täna oli aga uus päev. Ärkasin hea energiaga ning positiivselt. Ootasin võistlust suure ärevusega,” rääkis Gremaud võistlusjärgsel pressikonverentsil.

„Nüüd on mul olümpiamängudelt terve komplekt medaleid. See on minu jaoks tõesti suurepärane. See on täiesti hullumeelne,” lisas šveitslanna.

„Olin medalivõidu järel väga emotsionaalne. Kallistasin oma treenerit ja karjusin rõõmust. Video vahendusel oma vanemate nägemine tegi mind aga väga emotsionaalseks. Oli suurepärane näha, et sõbrad ja tuttavad olid neil külas. See tähendab mulle väga palju,” sõnas Gremaud.

22-aastane Gremaud on freestyle-suusatajate seas pronksmedalisti Kelly Sildaru üks parimaid sõbrannasid. „Mul on tema üle väga hea meel. Ta nii väga vääris seda. Tal on olnud ka raske hooaeg ning tal oli Big Airi pronksmedali järel raske end pargisõiduks kokku võtta,” sõnas Sildaru.

Naiste pargisõidu finaali tulemused:


1. Mathilde Gremaud (Šveits) 86,56
2. Eileen Gu (Hiina) 86,23
3. Kelly Sildaru (Eesti) 82,06
4. Anastassia Tatalina (Venemaa Olümpiakomitee) 75,51
5. Maggie Voisin (USA) 74,28
6. Johanne Killi (Norra) 73,11
7. Tess Ledeux (Prantsusmaa) 72,91
8. Kirsty Muir (Suurbritannia) 71,30