Tamm teenib leiba Poltava Vorskla meeskonnas, mis viibib hetkel Türgis treeninglaagris.

"Oleme viimased kolm nädalat Türgis laagris olnud. Siin on mängijad väga rahulikud ja pigem ei usu, et midagi tõsist juhtub, nagu kõik ukrainlased, kellega oleme suhelnud," rääkis Tamm Delfile.

"19. veebruaril lendame tagasi Ukrainasse ja seejärel alustame liigamängudega. Hoiame teiste välismängijatega uudistel silma peal. Eks tuleb tegutseda vastavalt olukorrale."

Tammel hetkel lähedasi Ukrainas ei viibi. "Sealsed sõbrad ütlevad, et ei jälgi uudiseid ja elavad oma elu nii nagu ikka," lisas ta.

Vorsklas mängib laenulepingu alusel ka Eesti koondise poolkaitsja Bogdan Vaštšuk. Vladislav Kreida kuulub teise Ukraina kõrgliigaklubi Rivne Veresi ridadesse.

Portaali meta-ratings.com.ua teatel on Ukraina kõrgliiga hooaja teise poole mängud siiski ohus. Potentsiaalne sõda Venemaaga mõjutaks kindlasti ka Ukraina klubide rahvusvahelisi mänge. Kiievi Dünamo, kes peaks UEFA noorteliigas kohtuma Lissaboni Sportinguga, on juba Euroopa jalgpalliliidult nõu küsinud, ning on võimalik, et nende kodumäng peetakse lääne pool Lvivis või sootuks neutraalsel väljakul.

Poliitiliselt terava olukorra tõttu on Ukrainast lahkunud mitmed oligarhid, teiste seas ka üks riigi rikkamaid ärimehi, Donetski Šahtari klubi president Rinat Ahmetov.