Djokovic ütles, et ei taha end siduda antivakserlusega, kuid toetab inimeste valikuvabadust.

Serblaselt küsiti, kas ta kavatseb oma seisukoha juurde jääda ka tulevikus ehk on valmis loobuma French Openil ja Wimbledonil osalemisest.

"Jah, see on hind, mida ma olen valmis maksma," vastas ta.

Djokovic jõudis jaanuaris Austraaliasse kohale, taskus Victoria osariigi eriluba koroonaviiruse läbipõdemise eest, kuid riigi immigratsiooniminister Alex Hawke tühistas siiski kaks korda serblase viisa. Esimest korda õnnestus Djokovici advokaatidel Hawke'i otsus kohtus ümber pöörata, teist korda ei mindud enam üritamagi.

"Ma pole kunagi vaktsiinivastane olnud, aga ma olen alati toetanud vabadust valida, mida sa enda kehasse paned," lausus Djokovic, kes enda sõnul on lapsena mitmeid vaktsiine saanud.

Djokovic loodab, et tulevased turniirid lasevad peale ka vaktsineerimata sportlasi ning ta saab veel mitu head aastat tennist mängida. Küll aga on ta valmis heitlusest kõigi aegade parima tennisisti tiitli nimel loobuma, kui ka teised suured slämmid Austraalia eeskuju peaks järgima. Rafael Nadali lasi ta slämmitiitlite arvestuses juba ühe võrra ette. Djokovicil ja Roger Federeril on mõlemal 20 slämmivõitu.

"Otsustusvõime mu keha üle on tähtsam kui ükskõik milline tiitel või midagi muud. Üritan oma kehaga kooskõlas olla nii palju kui võimalik," põhjendas ta.

Djokovic lisas, et on veel mõttele end tulevikus vaktsineerida avatud, "sest me kõik üritame leida kollektiivselt parimat lahendust koroonapandeemia lõpule".

"Ma pole kunagi vaktsiinide vastu olnud. Ma saan aru, et globaalselt üritavad kõik selle viirusega toime tulla ning loodetavasti pannakse sellele ka varsti piir," lisas ta.

Jaga
Kommentaarid