19-aastane Eva-Lotta Kiibus pani lühikavas kolmese lutzu järel väljaastel käed maha, kuid rohkem vigu ta ei teinud. Eestlanna sai 59,55 punkti, mis andis 30 naise hulgas 21. koha ja tagas pääsu vabakavasse.


"Üldiselt jään ikka rahule, kui võtan arvesse kõike seda, mis sellel teekonnal siia olümpiale üldse on olnud. Suutsin teha oma hooaja tulemuselt teise kava. Arvan, et see oli hea aeg ja koht, kus seda teha," kommenteeris Kiibus, kes jaanuaris Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistlustel sai 11. koha.

"Peale kodust EM-i olin küll oma tulemuses pettunud, aga samas sain nii palju toetust, et sain aru, et pole midagi nukrutseda. Ja siis tuli ka väga palju muid probleeme seoses minu vigastusega mulle tee peale ette, mul polnudki väga palju aega siin juurelda selle üle, mida ja kuidas, vaid tuli tegutseda," lisas Kiibus.

Detsembri lõpus positiivse dopinguproovi andnud, kuid spordikohtu otsusega siiski starti lubatud 15-aastane venelanna Kamila Valijeva näitas klassi ja asus lühikavas 82,16 punktiga liidriks.

Teisel kohal on venelannast valitsev maailmameister Anna Štšerbakova 80,20 punktiga. Venemaa ülemvõimu rikkus jaapanlanna Kaori Sakamoto, kes teenis isiklikku rekordit tähistavad 79,84 punkti ja asus kolmandale kohale. Neljas on vabakava eel venelanna Aleksandra Trussova 74,60 punktiga.

Vabakava sõidetakse neljapäeval.

Seis lühikava järel:

Võistluse eel:


Mullu MM-il 14. koha saanud ning 2020. aastal EM-il seitsmendaks tulnud Kiibuse tänavusele hooajale on pitseri vajutanud jalavigastus. Hooaja alguses viis ta Soomes Finlandia Trophyl isikliku rekordi 202,04 punktini, kuid seejärel on jalatrauma pärssinud nii punktiskoore kui ka tulemusi. Jaanuaris Tallinnas toimunud kodusel MM-il leppis ta 171,64 punkti ja 11. kohaga. Samal ajal jäi ta alla ka koondisekaaslasele Nina Petrõkinale, kes saavutas kaheksanda koha.

Eestlanna käest sai uuritud ka tema arvamust venelanna Kamila Valijeva positiivse dopinguproovi osas. 15-aastase venelanna positiivne proov on tekitanud väga vastakaid arvamusi, kuid praeguse seisuga lubatakse ta olümpiamängudel naiste üksiksõidus starti.

„See on väga terav teema, mida pikalt lahkama ei hakkaks. Kamilaga juhtunu on väga keeruline ja kurb juhtum, mis leidis aset väga halval ajal. Dopingu koha pealt võin nii palju öelda, et mina olen väga radikaalne ja see (doping – toim) on kindel ei. Positiivne proov on positiivne proov. Mina ei näe, et oleks kaalukausi võimalusi, kuid las ta jääda,” oli Kiibuse arvamus antud teemal vägagi konkreetne.

Otseblogi: