25-aastane norralanna hoidis pühapäevases jälitussõidus pikalt kinni elu esimesest olümpiamedalist, kui veel viimase kilomeetri eel oli ta kindlalt kolmandal kohal. Finišisse jõudis ta aga 14ndana.

Telekordustest oli näha, kuidas norralannal sai ühel hetkel lihtsalt jaks otsa ning finišisirgel suutis ta vaevu püsti püsida ja lõpuni tulla. Finišijoone järel vajuski laskesuusataja pikali ning teda turgutasid nii konkurendid kui ka arstid. Abilised tassisid Tandrevoldi finišialalt minema, norralanna sai jalad alla mõni aeg hiljem meditsiinitelgis.

"Nüüdseks on olukord selline, et minul ei lubata sel olümpial tervislikel põhjustel rohkem võistelda. Olen väga kurb, minu süda on murtud," avaldas Tandrevold esmaspäeva hommikusel pressikonverentsil. "Mul oli käsil karjääri üks parimaid päevi, kuni see muutus kõige halvemaks."

Tandrevold soovib ise Pekingis jätkata, kuid arstid ei lubanud tal seda. Põhjuseks asjaolu, et tal on varasema karjääri jooksul kahel korral keset võistlust südame rütmihäired tekkinud.

"See oli minu otsus. Me ei hakka riskima Ingridiga, kellel on varasem ajalugu südameprobleemidega," vahendas Expressen rahvuskoondise arst Lars Kolsrudi sõnu.

"Olen kõigest 25-aastane ja loodan, et mitmed head aastad ootavad mind ees," lisas Tandrevold, kes loodab esimesel võimalusel Hiinast koju reisima hakata. "Kuna mul on varemgi südameprobleeme olnud, pean olema ettevaatlik."

Reutersi teatel asendab Tandrevoldi kolmapäevasel naiste teatevõistlusel Karoline Knutten. Lisaks kuuluvad nelikusse Marte Olsbu Röiseland, Ida Lien ja Tiril Eckhoff.

Kui unistus olümpiamedalist lükkub Tandrevoldi jaoks edasi, siis MM-idelt on ta teeninud kolm kulda, kaks hõbedat ning ühe pronksi.